ΕΛΛΑΔΑ

Ειδομένη: Πρόσφυγες επανακατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή

Ειδομένη: Πρόσφυγες επανακατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή

Δεν έμεινε για πολύ ανοικτή η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μετάτην πρωινή επιχείρηση της Αστυνομίας.

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (18/04), ομάδα προσφύγων που διαμένουν στον καταυλισμό της Ειδομένης, προχώρησε σε επανακατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, την οποία το πρωί είχε απελευθερώσει η αστυνομία, προκειμένου να δοθεί στη κυκλοφορία.

Οι πρόσφυγες έστησαν ξανά σκηνές πάνω στις γραμμές και έκλεισαν εκ νέου τη γραμμή, πριν καν γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι από το πρωί η διαδικασία μετακίνησης προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι του Πειραιά, προς το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Στόχος είναι για σήμερα να μετακινηθούν περίπου 500 άτομα, ενώ σειρά προτεραιότητας έχει δοθεί σε οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικά προβλήματα.

Ήδη το πρώτο λεωφορείο της ΕΘΕΛ αναχώρησε από την πύλη Ε-2 για το Σκαραμαγκά, ενώ υπάρχει και δεύτερο στο οποίο ήδη ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασης.

Σχετικές ειδήσεις