ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό - Απεργία: 48ωρη κινητοποίηση και από τους εργαζόμενους στους δήμους

Ασφαλιστικό - Απεργία: 48ωρη κινητοποίηση και από τους εργαζόμενους στους δήμους

Στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε για αύριο και μεθαύριο η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, συμμετέχουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ- ΟΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του EUROGROUP την Δευτέρα 9 Μαΐου».

Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόκειται για «ένα αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δις και τη λήψη μέτρων συνολικά 9 δις ευρώ. Η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και η μετατροπή της σε ανταποδοτική, η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, η περικοπή του εφάπαξ είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες που άμεσα θα επιφέρει. Ταυτόχρονα, στο ίδιο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνονται σωρεία φορολογικών διατάξεων που αποτελούν μια νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή, με αύξηση των έμμεσων αλλά και των άμεσων φόρων, σε συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 πρώτα μνημόνια και που δρομολογούν την νέα συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους σε συγκέντρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.

Σχετικές ειδήσεις