ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα (pics)

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τον έναν χρόνο από το δημοψήφισμα (pics)

Ολοκληρώθηκε χωρίς εντάσεις το παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και η συγκέντρωση της ΛΑΕ που ξεκίνησε το απόγευμα από την Ομόνοια, με αφορμή την επέτειο του περσινού δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Οι συγκεντρωμένοι στην εκδήλωση της ΛΑΕ πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα όπου συναντήθηκαν με τους διαδηλωτές της ΑΔΕΔΥ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κατόπιν προχώρησαν προς τα γραφεία της Ε.Ε. φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, «αποτελεί μια κορυφαία στιγμή των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές των Κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σφραγίστηκε με τη σαρωτική νίκη του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ ενάντια στη συμφωνία με την Τρόικα.

Ούτε η λυσσαλέα τρομοκρατική καμπάνια όλων των κυρίαρχων δυνάμεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, ούτε οι απειλές για Grexit, ούτε τα αφεντικά που απειλούσαν με απολύσεις, οι τραπεζίτες που έκλεισαν τις τράπεζες, ούτε η υπονόμευση της κυβέρνησης, κατάφεραν να φοβίσουν και να πισωγυρίσουν τον κόσμο. Το συγκλονιστικό ΟΧΙ των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού άνοιξε ένα βαθύ ρήγμα, έγινε πηγή έμπνευσης και αλληλεγγύης σε όλο τον πλανήτη. Έβαλε στο κέντρο της πολιτικής διαπάλης την ευρεία λαϊκή απαίτηση για μια άλλη πολιτική με κέντρο τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα», ανέφερε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλώντας τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αθήνας στο σημερινό παλλαϊκό συλλαλητήριο.

1

2

Ο γραμματέας της ΠΣ της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «σήμερα είναι μια μεγάλη επέτειος για τον ελληνικό λαό που βροντοφώναξε ένα μεγάλο όχι πέρσι αυτήν τη μέρα. Το Όχι αυτό δεν είναι παρελθόν, είναι επίκαιρο, ελπιδοφόρο και στέλνει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό». Ο κ. Λαφαζάνης κάλεσε τους Έλληνες πολίτες «να συνεχίσουν μέχρι τέλους αυτό τον δρόμο του όχι για να νικήσει η Ελλάδα. Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, με τη λιτότητα, με την εθνική υποτέλεια, με το ξεπούλημα της χώρας. Σε αυτό το κάλεσμα ανταποκρινόμαστε όλοι και είμαστε παρόντες, όλοι εδώ». Ο γραμματέας της ΛΑΕ δήλωσε ότι «λυπάμαι όμως γιατί ο άνθρωπος που πρόδωσε αυτό το μεγάλο όχι, αυτός που το ξεπούλησε, στέλνει αυτήν την ώρα tweet από την Κίνα εμπαίζοντας τον ελληνικό λαό. Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση που αναδείχθηκε με αυτό το όχι να ακολουθεί πολιτικές λεηλασίας, κόντρα στους αγώνες του λαού».

Στο πλευρό του κ. Λαφαζάνη ήταν ο Δημήτρης Στρατούλης, αλλά κι η Νάντια Βαλαβάνη.

Σχετικές ειδήσεις