ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοκοπήθηκε άγρια ο Τσοχατζόπουλος μέσα στις φυλακές

Ξυλοκοπήθηκε άγρια ο Τσοχατζόπουλος μέσα στις φυλακές

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε την προηγούμενη Πέμπτη (28/07) ο πρώην υπουργός, μέσα στο κελί του στην πτέρυγα ΣΤ’ των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δέχθηκε πρωτοφανή επίθεση από τον Βασίλη Στεφανάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, την ώρα της διαδικασίας κλειδώματος των κρατουμένων στα κελιά τους.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ο 77χρονος πρώην υπουργός και καταδικασθείς για τις μίζες στα εξοπλιστικά χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθώς τα χτυπήματα που δέχτηκε ήταν σφοδρότατα.

Ο Στεφανάκος, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης -μεταξύ άλλων- για ηθική αυτουργία σε δολοφονία που διέπραξε το 2006 ο Αλκέτ Ριζάι, χτύπησε βάναυσα τον Άκη Τσοχατζόπουλο για ασήμαντη αφορμή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυτες όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην υπουργός διαμαρτυρήθηκε σε έναν κρατούμενο για τα φώτα που παρέμεναν ανοιχτά και τον ενοχλούσαν και του ζήτησε να τα σβήσει.

Τότε ο Στεφανάκος αντέδρασε έντονα και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του πρώην υπουργού. «Τι φωνάζεις μωρή πατσαβούρα», έλεγε ενώ του επιτέθηκε και τον χτύπησε με βία.

Το περιστατικό, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια σωφρονιστικών υπαλλήλων οι οποίοι δεν έκαναν το παραμικρό για να προφυλάξουν το θύμα και να δώσουν τέλος στο επεισόδιο.

Πάντως, απορία προκαλεί το γεγονός ότι παρών στη ΣΤ' Πτέρυγα των φυλακών ήταν ο καταδικασθείς για τη διπλή ένοπλη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και ύποπτος για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς», Νίκος Ρωμανός, παρά το ότι το κελί του βρίσκεται στην Α' Πτέρυγα.

Παράλληλα, μπροστά στον άγριο ξυλοδαρμό ήταν και γνωστός ποινικολόγος, παρόλο που το επισκεπτήριο είχε λήξει στις 18:30 και το περιστατικό έλαβε χώρα στις 20:30.

Την ίδια στιγμή, πάντως, συμφώνα με κύκλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ήδη, διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες. Η πρώτη από την Εισαγγελία Πειραιά, σχετικά με το εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων για τυχόν ενέργειες που δεν έπραξαν και η δεύτερη είναι πειθαρχική έρευνα που διεξάγεται από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού για πιθανές ευθύνες κρατούμενων.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο των φυλακών και η ενημέρωση που είχε το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έκανε λόγο για ξυλοδαρμό.

Σχετικές ειδήσεις