ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος για τον 49χρονο πυροσβέστη που «έσβησε» εν ώρα καθήκοντος

Θρήνος για τον 49χρονο πυροσβέστη που «έσβησε» εν ώρα καθήκοντος

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από τον θάνατο του γενναίου πυροσβέστη που έχασε την Κυριακή (14/8) την ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

Μέρα πένθους και θρήνου για το Πυροσβεστικό Σώμα, με τους συναδέλφους του 49χρονου να μην πιστεύουν ακόμα τι έχει συμβεί. O πυροσβέστης υπηρετούσε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αμφίκλειας.

Ο άτυχος 49χρονος πυροσβέστης έδινε μάχη με συναδέλφους του στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στο Παρόρι Βοιωτίας, που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 17:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στους συναδέλφους του.

Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τεχνητές αναπνοές και μαλάξεις προκειμένου να τον συνεφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Τόσκα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια για το θάνατο του Πυροσβέστη, τόσο στην οικογένειά του όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα, με την παρακάτω ανακοίνωση:

«Τα θερμά μου συλληπητήρια για το χαμό του γενναίου πυροσβέστη που χάθηκε στην αποστολή υπηρέτησης του κοινωνικού συνόλου.

Οι άοκνες και συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της πυρόσβεσης έρχονται να καλύψουν διαχρονικά κενά σε τεχνολογία και να αντιμετωπίσουν τις, αισθητά πλέον, διαφοροποιημένες κλιματολογικές συνθήκες.

Το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος αξίζει την αμέριστη υποστήριξή μας».

Το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική εξέδωσε δελτίο Τύπου για την απώλεια του 49χρονου πυροσβέστη:

«Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς σήμερα, στην περιοχή Παρόριο, του Δήμου Λεβαδέων, στο Νομό Βοιωτίας, ο Πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης, Π. Ε. του Κ, 49 ετών, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Για τα αίτια του θανάτου του, θα πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή».

Σχετικές ειδήσεις