ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό στη Χίο

Μείωση της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό στη Χίο

Αμείωτη συνεχίστηκε και τον Αύγουστο, τον καλύτερο μήνα του καλοκαιριού, η μείωση της τουριστικής κίνησης εξωτερικού προς τη Χίο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου του νησιού η μείωση στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού ήταν της τάξης του 76,32%.

Συγκεκριμένα έφτασαν 431 επιβάτες, έναντι 1820 πέρυσι. Μειωμένη ήταν και η κίνηση αεροσκαφών πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό στη Χίο. Όλο τον Αύγουστο υπήρξαν μόλις 20 πτήσεις, έναντι 52 πέρυσι.

Και μείωση αφίξεων Τούρκων

«Κατρακύλα» διαπιστώθηκε και στις αφίξεις Τούρκων επισκεπτών στη Χίο τον μήνα Αύγουστο. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο έφτασαν στη Χίο μέσω Τσεσμέ 11.446 Τούρκοι επισκέπτες, ενώ τον Αύγουστο του 2015 είχαν φτάσει 16.520. Απώλεια δηλαδή 5.074 επισκεπτών ή 30,71%.

Σε αντίθεση με τη Χίο και τη Μυτιλήνη και με βάση τα επίσημα στοιχεία, οι Τούρκοι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Σάμο, τον Αύγουστο μέσω των τριών πυλών εισόδου, της Σάμου, του Πυθαγορείου και του Καρλοβάσου, ήταν κατά 46% αυξημένοι σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Συνολικά επισκέφτηκαν την Σάμο 7.809 άτομα έναντι 5.338 του 2015 (αύξηση 2.471 Τούρκων τουριστών.Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νίκο Κατρακάζο «η εντυπωσιακή αύξηση των Τούρκων επισκεπτών στο νησί, παρά τα προβλήματα της γείτονος χώρας οφείλεται στο Σαμιώτη επαγγελματία, στο Σαμιώτη κάτοικο γενικότερα.

Η επιτυχής λειτουργία της πύλης εισόδου Καρλοβάσου, αλλά και η συντονισμένη και στοχευμένη προσπάθεια φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης, που έγινε πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, παρά την τόσο δύσκολη σημερινή συγκυρία, έδωσαν καρπούς».

Σχετικές ειδήσεις