ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερες εκδηλώσεις στα Χανιά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Τριήμερες εκδηλώσεις στα Χανιά στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Με κεντρικό σύνθημα «Επιλέγω να μετακινηθώ με τον πιο ωφέλιμο τρόπο», ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2016, διοργανώνοντας σειρά εκδηλώσεων, από την Τρίτη, 20 έως και την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα που κορυφώνονται οι δράσεις, με την «Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».

Σήμερα ανακοινώθηκαν οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν και απευθύνονται προς όλους τους πολίτες.

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου και την Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας στις πρώτες τάξεις δημοτικών σχολείων της πόλης.

Ειδικός παιδαγωγός θα ενημερώσει τα παιδιά για τις βασικές αρχές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Οι δραστηριότητες θα επικεντρώνονται στην εφαρμογή μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς για να είναι τα παιδιά ασφαλή στον δρόμο.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, οι δημότες θα μπορούν να μετακινούνται δωρεάν με τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, από τις 7.30 έως τις 9.00 και από τις 14.00 έως τις 16.00.

Την ίδια ημέρα προγραμματίζεται περίπατος με εκπροσώπους σωματείων ΑΜΕΑ και πολιτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή μετακίνηση τους στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου θα είναι ανοιχτό για το κοινό από τις 8:00 έως τις 19.00. Οι δημότες που θα το επισκεφθούν, θα ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής με τα παιδιά των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας, θα πραγματοποιήσουν διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η φανταστική μου πόλη χωρίς αυτοκίνητο» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ θα διοργανωθούν και δρώμενα για παιδιά με τα ποδήλατα, που είναι διαθέσιμα στο Πάρκο. Στα παιδιά θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και δώρα σχετικά με το μήνυμα της ημέρας.

Ακόμα, από τις 8.00 έως τις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, χώροι στάθμευσης της πόλης θα δέχονται δωρεάν τα αυτοκίνητα των πολιτών.

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν, ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ότι «στόχος της δημοτικής αρχής είναι η προαγωγή της κυκλοφοριακής αγωγής, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών κυκλοφορίας σε σημεία του Δήμου».