ΕΛΛΑΔΑ

Κορυφώνεται η αγωνία στην υπόθεση του μικρού Μπεν - Θα λυθεί σήμερα το μυστήριο;

Κορυφώνεται η αγωνία στην υπόθεση του μικρού Μπεν - Θα λυθεί σήμερα το μυστήριο;

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 21 ΗΜΕΡΕΣ

Έπειτα από τρεις εβδομάδες ερευνών και ανασκαφών μπήκε και επίσημα τέλος στις έρευνες στο νησί της Κω, από όπου κι εξαφανίστηκε το παιδί 25 χρόνια πριν.

Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών του Νότιου Γιορκσάιρ και Ελλήνων εθελοντών, δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να ρίξει «φως» στο μυστήριο της εξαφάνισης του Μπεν Νίνταμ τον Ιούλιο του 1991.

Οι 19 έμπειροι ερευνητές ετοιμάζονται να αναχωρήσουν πλέον από το νησί, ωστόσο η αγωνία της οικογένειας Νίνταμ θα κρατήσει μέχρι και σήμερα το μεσημέρι, όταν ο επικεφαλής των ερευνών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας.

Την ίδια ώρα, στη θεωρία των συνταξιούχων - πλέον - Ελλήνων αστυνομικών για την εξαφάνιση του γιου της απαντά η μητέρα του μικρού Μπεν, Κέρι Νίνταμ, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mirror».

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Daily Mail», οι Έλληνες αστυνομικοί που μετείχαν στην αρχική έρευνα του 1991 ανέφεραν ότι η νέα έρευνα των Άγγλων δεν θα έχει αποτέλεσμα γιατί είχαν ψάξει την περιοχή εξονυχιστικά και δεν είχαν βρει τίποτα.

Η μητέρα του μικρού Μπεν χαρακτήρισε τους Βρετανούς ερευνητές «ήρωες» και τάχθηκε υπέρ του σεναρίου ότι ο γιος της σκοτώθηκε από εκσκαφέα πριν από 25 χρόνια στο νησί της Κω και ότι η σορός του θάφτηκε κάπου.

Η 43χρονη σχολίασε τη θεωρία των Ελλήνων αστυνομικών λέγοντας ότι ο Βρετανός επικεφαλής των αστυνομικών ερευνών, Τζον Κάζινς «δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την αναζήτηση της αλήθειας για όσα χρόνια του απομένουν ως ντετέκτιβ. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ, όπως και όλους τους εθελοντές που μας βοήθησαν. Ένας άνδρας από την Ελλάδα έχασε δύο μεροκάματα για να βοηθήσει στην έρευνα της αστυνομίας».

Στη συνέχεια, επεσήμανε: «Μην τολμήσει κανείς να κάνει κριτική σε αυτούς τους ανθρώπους. Δε θέλω να ακούσω ποτέ κακή κουβέντα για αυτoύς τους ντετέκτιβ. Τους αξίζει μετάλλιο για αυτό που κάνουν και όχι κριτική».

Από την πλευρά του, ο Τζον Κάζινς δήλωσε ότι έχει επανεξετάσει λεπτομερώς κάθε στοιχείο που είχε στη διάθεσή του από τις ελληνικές αρχές.

«Ως αποτέλεσμα των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτό το στάδιο της διαδικασίας είναι απολύτως απαραίτητο για να πάρουμε απαντήσεις για την οικογένεια του Μπεν», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις