ΕΛΛΑΔΑ

Γνωστός επιχειρηματίας στο κύκλωμα των «μαφιόζων» διαρρηκτών

Γνωστός επιχειρηματίας στο κύκλωμα των «μαφιόζων» διαρρηκτών

Εξέλιξη - «σοκ» στην υπόθεση της πολυμελούς σπείρας που ζούσε σε υπερπολυτελείς βίλες και είχε «ρημάξει» όλη την Ελλάδα με πάνω από 1.500 κλοπές και διαρρήξεις - Ανάμεσα στα μέλη φέρεται να είναιγνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των ενδυμάτων. Μάλιστα, στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως η σύλληψη της σπείρας ήταν «χτύπημα» στην καρδιά της «μαφίας», η οποία ελέγχει το μεγαλύτερο κομμάτι της εγκληματικής δραστηριότητας που σχετίζεται με διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα κι είχε ορμητήριο την Δυτική Αττική.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως ανάμεσα στους δράστες βρίσκεται γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο ρούχων. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «κλεφταποδόχου», ενώ είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μάλιστα, στο παρελθόν ο επιχειρηματίας διατηρούσε σχέση με γνωστό μοντέλο. Ο ίδιος είχε φέρεται να έπαιζε επίσης και τον ρολό του πληροφοριοδότη ενημερώνοντας τα μέλη της πολυμελούς σπείρας ποια σπίτια να «χτυπήσουν», τα οποία διέθεταν αρκετό ρευστό, κοσμήματα και άλλα ακριβά αντικείμενα. Οι αστυνομικοί διενήργησαν την Τετάρτη (2/11) έρευνες στο σπίτι του στα νότια Προάστια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας, η σπείρα είχε «χτυπήσει» σε όλη την Ελλάδα περισσότερες από 1.500 φορές με κλοπές και διαρρήξεις, ενώ εκτιμάται πως ο αριθμός συλλήψεων των μελών αναμένεται να φτάσει τις 40. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τα «δίχτυα» της συμμορίας είχαν φτάσει μέχρι και της τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς ανάμεσα στους δράστες βρίσκεται κι ένας αστυνομικός, ο οποίος ενημέρωνε την υπόλοιπη σπείρα, για τις έρευνες της Αστυνομίας μετά από κάθε «χτύπημα». Μάλιστα, αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για εμπλοκή κι άλλων τεσσάρων αστυνομικών.

Η οργάνωση της πολυμελούς σπείρας ήταν ιδιαίτερα προσεγμένη και οι κινήσεις των μελών πολύ καλά μελετημένες, καθώς η επικοινωνία στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους γίνονταν πάντα με «κώδικα επικοινωνίας». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες συντόνιζαν και κατηύθυναν τη δράση όλων των υπό-ομάδων Ρομά, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς ή που εντοπίστηκαν τώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.

Όπως ανέφερε αρμόδιος αξιωματικός, αρχηγικά μέλη του κυκλώματος φέρονται ότι είναι γνωστά πρόσωπα στο χώρο των Ρομά, (τουλάχιστον 10 άτομα), με έδρα, κυρίως, τη Δυτική Αττική. Τα μέλη της σπείρας ζούσαν μέσα στη χλιδή, καθώς διέμεναν σε πολυτελείς βίλες στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και άλλες πόλεις, ενώ κυκλοφορούσαν με «Φεράρι», «Πόρσε» και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα, δίνοντας την εντύπωση μεγιστάνων. Ωστόσο, την ίδια στιγμή δήλωναν… άνεργοι και άποροι.

Ενδεικτικά, είναι και τα ευρήματα της Αστυνομίας που υποδεικνύουν ότι δράστες «χτυπούσαν» πάντα όταν η λεία ήταν μεγάλη, αφού κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλοί ράβδοι χρυσού, λιωμένο ασήμι, χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα, και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία στην συντριπτική τους πλειονότητα ανήκουν στα αρχηγικά μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων και των στενών συνεργατών τους.

Θύματά τους, εκατοντάδες πολίτες, μεταξύ των οποίων γνωστοί επιχειρηματίες και άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Μάλιστα, μέλη της οργάνωσης είχε εισβάλει και στο σπίτι της διάσημης τραγουδίστριας Άννας Βίσση, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.

Η επιχείρηση της Ασφάλειας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη για υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος και ενδεικτικό του μεγέθους της, είναι το γεγονός ότι συμμετέχουν πάνω από 600 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 35 άτομα, ενώ οι έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων και σε χώρους που έκρυβαν τα κλοπιμαία ξεπερνούν τις 50.

Σχετικές ειδήσεις