ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΜΜΜ - «Παραλύει» η Αθήνα την Πέμπτη: «Νεκρώνει» το Δημόσιο

Απεργία ΜΜΜ - «Παραλύει» η Αθήνα την Πέμπτη: «Νεκρώνει» το Δημόσιο

Ειδήσεις γιαΓενική Απεργία - ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, ημέρα κατά την οποία έχει προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία.

Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ γίνεται με φόντο τα εργασιακά για τα οποία, όπως υποστηρίζει, το επόμενο διάστημα κυβέρνηση και δανειστές ετοιμάζουν νέες ανατροπές.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση-κάλεσμα η ΑΔΕΔΥ, διανύεται μια περίοδο κατά την οποία εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου, μεταξύ άλλων, στο Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών που σταδιακά με τις μετακινήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες θα αλλάζουν και οι σχέσεις εργασίας.

Η ΑΔΕΔΥ προτάσσει ένα πλαίσιο διεκδικήσεων κάνοντας λόγο για:

1. Δημόσιες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών.

2. Σταμάτημα των διαδικασιών αξιολόγησης δομών κι εργαζομένων, την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που περικόπτουν οργανικές θέσεις.

3. Κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας, της μερικής απασχόλησης, της ελαστικής και εκ περιτροπής εργασίας και την κάλυψη όλων των παγίων και διαρκών αναγκών.

4. Κατάργηση όλων των νόμων που μείωσαν μισθούς - συντάξεις - κοινωνικά επιδόματα.

5. Κατοχύρωση του δικαιώματος των ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο και της σύναψης γενικών και κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Εικοσιετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει αύριο η χώρα, λόγω της απεργίας που θα πραγματοποιήσουν οι ναυτεργάτες.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ζητά σε εξώδικη επιστολή της προς τα αρμόδια υπουργεία Ναυτιλίας και Εργασίας, τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων ναυτικών εν ενεργεία και συνταξιούχων.

Οι επερχόμενες νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις και στα εφάπαξ δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 12:01, μετά τα μεσάνυχτα, της Πέμπτης.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αν και πώς θα συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία. Από την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ έχουν εξαγγείλει πάντως, στο πλαίσιο συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων, στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Σχετικές ειδήσεις