ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Στη «δίνη» του χιονιά και ο Βόλος - Πυκνή χιονόπτωση στο Πήλιο

Κακοκαιρία: Στη «δίνη» του χιονιά και ο Βόλος - Πυκνή χιονόπτωση στο Πήλιο

Πυκνό χιόνι πέφτει από το βράδυ της Τρίτης (30/11) στο Πήλιο με το βουνό των Κενταύρων έχει ντυθεί στα λευκά, ενώ το χιόνι έφθασε μέχρι και τα προάστια του Βόλου.

Στα Χάνια, το ύψος του χιονιού έφθασε τα 20 εκατοστά και η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα έντονη από τα ξημερώματα και μετά, ενώ η θερμοκρασία τη νύχτα και τις πρωινές ώρες έπεσε στους -8 βαθμούς.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Πηλίου, στις Αγριόλευκες, το χιόνι ξεπέρασε τα 25 εκατοστά, αλλά οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί, αφού σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονταν αλατιέρες και αποχιονιστικά μηχανήματα και καθαρίζουν τους δρόμους σε όλο το οδικό δίκτυο του Πηλίου.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, ωστόσο, συνιστάται σε όσους οδηγούς πρόκειται να κινηθούν στα ορεινά της Μαγνησίας να έχουν προμηθευτεί με αντιολισθητικές αλυσίδες, για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και στο ανατολικό Πήλιο στον δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου προς την πλευρά του Αιγαίου.

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, χιόνι πέφτει και στα χαμηλά του Πηλίου, με αποτέλεσμα να έχουν καλυφθεί στα λευκά η Μακρυνίτσα, η Πορταριά, το Κατωχώρι, οι Σταγιάτες και άλλα χωριά με χαμηλό υψόμετρο.

Χιόνι τις πρωινές ώρες έπεφτε και στα προάστια του Βόλου, Ανακασιά, Ανω Βόλος και 'Αλλη Μερια, αφού η θερμοκρασία ήταν στο 0, ενώ στο κέντρο του Βόλου η θερμοκρασία έπεσε στους 2 βαθμούς και από χθες το βράδυ πέφτει ασταμάτητα χιονόνερο.

Χιονόπτωση σημειώνεται και στην Οθρυ, όπου στην Ανάβρα ,στα σύνορα Μαγνησίας-Φθιώτιδας, το χιόνι έφθασε τα 10 εκατοστά.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στο Κεραμίδι, στα ορεινά Μαγνησίας -Λάρισας, όπου συνεχίζεται η χιονόπτωση.

Με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κλειστά έμειναν σήμερα τα σχολεία σε Μακρυνίτσα, Πορταριά, Αλλη Μερια, Ζαγορά, Ξουρίχτι και Μούρεσι, λόγω του χιονιά.

Δεμένα τα πλοία στον Βόλο

Δεμένα στο λιμάνι του Βόλου παραμένουν, για δεύτερη ημέρα, τα πλοία που είχαν προγραμματισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για τα νησιά των Σποράδων.

Οι άνεμοι που πνέουν στις Σποράδες φθανουν τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9, με αποτέλεσμα ούτε χθες, αλλά ούτε και σήμερα να επιτραπεί από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ο απόπλους των ταχύπλοων και των οχηματαγωγών για Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Σχετικές ειδήσεις