ΕΛΛΑΔΑ

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές για τον θάνατο του Αλέξανδρου Βέλιου

Τι έδειξαν οι τοξικολογικές για τον θάνατο του Αλέξανδρου Βέλιου

Από υπερβολική δόση ισχυρών ηρεμιστικών και παυσίπονων προκλήθηκε ο θάνατος του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι ο θάνατός του δημοσιογράφου επήλθε από «δηλητηρίαση», καθώς ο οργανισμός του δεν μπορούσε να μεταβολίσει τη μεγάλη ποσότητα των φαρμάκων που έλαβε.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, πιθανολογείται ότι τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα αποτελούσαν μέρος της αγωγής που λάμβανε, ωστόσο αυτό που συνέβη είναι ότι έλαβε υπερβολική δόση, το πιθανότερο ηθελημένη.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος είχε βρεθεί νεκρός στις 4 Σεπτεμβρίου μέσα στο σπίτι του. Ωστόσο, η προαναγγελία του «προγραμματισμένου» θανάτου και το ενδεχόμενο υποβοηθούμενης ευθανασίας (συνέργεια σε αυτοκτονία) με τη χορήγηση ειδικής ένεσης, προκάλεσε διαταγή προκαταρκτικής εξέτασης του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, η εκταφή και τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών έδωσαν λύση στον «γρίφο», διαψεύδοντας από τη μία την «θανατηφόρα ένεση», επιβεβαιώνοντας όμως από την άλλη ένα «κοκτέιλ» υπερβολικής λήψης ηρεμιστικών και παυσίπονων χαπιών.

Σχετικές ειδήσεις