ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Αθήνα: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα του δήμου για την προστασία των αστέγων

Καιρός Αθήνα: Σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα του δήμου για την προστασία των αστέγων

Δείτε ποιες αίθουσες είναι ανοιχτές για τους αστέγους

Ξεκίνησε ο πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος τους υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων, που έκλεισε χθες βράδυ τη Λέσχη Φιλίας στην Πανόρμου, όπου είχε υπηρεσία, μιάμιση ώρα, πριν φτάσει ο αντικαταστάτης του, αναγκάζοντας έναν άστεγο να αποχωρήσει.

«Πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά υπαλλήλου, ο οποίος ελέγχεται ήδη πειθαρχικά. Είναι ανεύθυνη η στάση του να εγκαταλείψει το θερμαινόμενο χώρο» δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, τονίζοντας ότι «ο δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθειά του να προστατεύει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Και σήμερα αλλά και για όσο οι καιρικές συνθήκες το απαιτούν παραμένουν ανοιχτές για τους αστέγους και για όποιον άλλον έχει ανάγκη, οι Λέσχες Φιλίας της Κολοκυνθούς, (Αίμονος 9 και 'Αστρους), του Κουκακίου (Δράκου 26-28), της Πανόρμου, του Αγ. Μελετίου (Ξεναγόρα 6) καθώς και η αίθουσα γυμναστηρίου ΟΠΑΝΔΑ στο Παγκράτι. Τις προηγούμενες νύχτες, που επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες, κατέφευγαν σ΄αυτές τις Λέσχες Φιλίας τουλάχιστον 40 άτομα, κατά μέσον όρο κάθε βράδυ. Από τον περασμένο Νοέμβριο, είναι το τρίτο κύμα κακοκαιρίας για το οποίο λαμβάνει έκτακτα μέτρα ο δήμος Αθηναίων.

Κατά τη χθεσινή ημέρα διανυκτέρευσαν στους πέντε χώρους φιλοξενίας συνολικά 40 άτομα. Σε 24ώρη επιφυλακή είναι το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, που πραγματοποίησε επιτόπιες παρεμβάσεις (streetwork) σε αστέγους δίνοντάς τους κουβέρτες, φαγητό και ζεστό ρόφημα αλλά και ενημερώνοντας τους για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων, από τους οποίους επίσης παρέχονται φαγητό και κουβέρτες. Ο δήμος ζητά τη συνεργασία των πολιτών για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στις τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 - 210 5246516, καθώς και στον τετραψήφιο αριθμό 1595.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το φονικό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα