ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του ταξιτζή από τον ειδικό φρουρό

Καστοριά: Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του ταξιτζή από τον ειδικό φρουρό

Το κίνητρο που «όπλισε» το χέρι του 30χρονου ειδικού φρουρού αναζητά ακόμα η Αστυνομία καθώς δεν πείθεται από τις μέχρι τώρα εξηγήσεις του δράστη, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο οδηγό ταξί, λίγο έξω από την Καστοριά.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Οι καταθέσεις των μαρτύρων, φέρνουν στο φως νέα στοιχεία στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς οι αστυνομικοί που τη χειρίζονται προσπαθούν να αποκαλύψουν το πραγματικό κίνητρο του δράστη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Καστοριάς alphafm.gr, η Αστυνομία έχει στα χέρια της την κατάθεση ενός οδηγού ταξί, ο οποίος -εν αγνοία του- παρέλαβε το δράστη μετά το έγκλημα.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος, ο ειδικός φρουρός του ζήτησε δανεικά το ποσό των 200 ευρώ, το οποίο και έλαβε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος αστυνομικός, γύρω στις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής (10/03) και μετά τη δολοφονία του 52χρονου, είχε καλέσει ταξί από το χωριό Μανιάκοι, λίγο πριν τη Λεύκη.

Ο ειδικός φρουρός που ομολόγησε το έγκλημα και την Δευτέρα κρίθηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακιστέος, έχει δώσει δύο «ερμηνείες» για το κίνητρό του.

Στη μια από αυτές, ανέφερε ότι σκοπός του ήταν η ληστεία καθώς αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Πληροφορίες από το επαγγελματικό περιβάλλον του φερόμενου ως δράστη, κάνουν λόγο για τζόγο και χρέη του 30χρονου, που πιθανά να τον οδήγησαν στη ληστεία και τελικά στο φόνο.

kastoria7 copy

(Ο φερόμενος ως δράστης)

Στην άλλη «ερμηνεία», ανέφερε ότι είχε προσωπικές διαφορές με τον οδηγό του ταξί, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά, ένας αδελφικός φίλος και συνάδελφος του 52χρονου θύματος.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός ταξί Νίκος Τοτονίδης, τόνισε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς, ότι θύτης και θύμα δεν γνωρίζονταν.

«Καμία σχέση! Καμία σχέση απολύτως. Δηλαδή και ένας λόγος που ζήτησα να βγω στα ραδιόφωνα, ήταν για να σταματήσουν όλα αυτά τα ανυπόστατα που ακούγονται. Να σταματήσουν τα κουτσομπολιά που πληγώνουν τη φήμη του Κοσμά και τη φήμη της οικογένειας. Ο δολοφόνος δεν είχε καμία σχέση με τον Κοσμά. Μπορεί να τον ήξερε φατσικώς. Αυτό. Ο Κοσμάς ήταν ένας άψογος χαρακτήρας. Η αστυνομία να βοηθήσει να βρεθεί η αλήθεια. Να τελειώνουν τα σενάρια».

«Δύο ώρες μιλούσαμε την προηγούμενη ημέρα στο τηλέφωνο. Ήταν και πρόεδρος του σωματείου του συνδικαλιστικού. Πάντα για τη δουλειά μας, πώς θα τα καταφέρουμε αυτές τις δύσκολες εποχές που έχει πέσει ο τζίρος μας. Τα λέγαμε όλα, δεν υπήρχε περίπτωση. Δεν τον ήξερε σίγουρα τον δολοφόνο!», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τοτονίδης.

Ακούστε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό alphafm.gr ο στενός φίλος του άτυχου αυτοκινητιστή αλλά και της οικογένειας.