ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Έτσι συνελήφθη ο αστυνομικός δολοφόνος του ταξιτζή στην Καστοριά

Αποκλειστικό Newsbomb.gr: Έτσι συνελήφθη ο αστυνομικός δολοφόνος του ταξιτζή στην Καστοριά

Το λάθος του δολοφόνου που οδήγησε την Αστυνομία στα ίχνη του και τελικά στη σύλληψή του - Ποια η εμπλοκή του συλληφθέντα με την αιματηρή καταδίωξη και σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη

ΤΙ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ - ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ

Μια κάμερα ασφαλείας που «έπιασε» τον αστυνομικό να επιβιβάζεται στο ταξί του άτυχου 52χρονου που βρέθηκε δολοφονημένος χθες Παρασκευή (10/03) έξω από τη Λεύκη Καστοριάς, «πρόδωσε» τον δράστη και οδήγησε στη σύλληψή του.

kastoria3

Οι συνάδελφοί του αστυνομικοί, οι οποίοι στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό του δολοφόνου, «χτένισαν» τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στην πόλη προκειμένου να εντοπίσουν τον δράστη την ώρα που επιβιβαζόταν στο ταξί, αναγνώρισαν τον 30χρονο από τον σωματότυπό του και κάποια χαρακτηριστικά από τα ρούχα του. Μπορεί η κάμερα να μην έχει καταγράψει το πρόσωπο του δολοφόνου, όμως τα υπόλοιπα στοιχεία που «έδωσε» στους αστυνομικούς ήταν αρκετά για να αναγνωρίσουν τον ειδικό φρουρό.

Δείτε βίντεο από τις σημερινές έρευνες της Αστυνομίας:

Ο συλληφθείς αστυνομικός, ομολόγησε το έγκλημα και ανέφερε ότι οδηγήθηκε σε αυτό λόγω προσωπικών διαφορών με τον 52χρονο, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ποιες ήταν αυτές.

Υπηρετούσε ως ειδικός φρουρός στην Καστοριά και μάλιστα συμμετείχε στις αρχικές έρευνες για τη δολοφονία του άτυχου οδηγού ταξί. Ο αστυνομικός είχε πάρει μετάθεση από την Αθήνα απ' όπου υπηρετούσε στο παρελθόν.

Στο σπίτι του βρέθηκε ένα 45άρι πιστόλι το οποίο κατέχει νόμιμα και με το οποίο φέρεται να δολοφόνησε τον ταξιτζή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος φέρει δύο τραύματα το στήθος και ένα στο κεφάλι από πυροβολισμούς.

Αυτός είναι ο άτυχος ταξιτζής

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καστοριάς από τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί, Κοσμά Τζέλιου. Το θύμα του 30χρονου αστυνομικού ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί -σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα- σήμερα στις 17:30, στην Τσακώνη Καστοριάς, ιδιαίτερη πατρίδα του 52χρονου.

kastoria5

Διαβάστε περισσότερα για τον άτυχο οδηγό ταξί ΕΔΩ και δείτε περισσότερες φωτογραφίες του στη gallery του Newsbomb.gr

kastoria1

Η εμπλοκή του δράστη στη σύλληψη Μαζιώτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο δράστης είχε πυροβολήσει το Νίκο Μαζιώτη, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, στο Μοναστηράκι, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη σύλληψή του.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

kastoria2

Όπως σημειώνει το alphafm.gr, με Δελτίο Τύπου η Αστυνομία ενημέρωσε ότι «για τη χθεσινή δολοφονία του 52χρονου ημεδαπού στη Λεύκη Καστοριάς, συνελήφθη 30χρονος ειδικής φρουρός ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς. Προανάκριση συνεχίζεται, διευρευνώνται τα αίτια».

Το χρονικό του εγκλήματος

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες ξεκίνησαν μετά από σχετική αναφορά της οικογένειας στην Αστυνομία καθώς από νωρίς το απόγευμα ο 52χρονος δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις. Οι συνάδελφοί του άρχισαν να τον αναζητούν, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν. Τελικά, με τη βοήθεια της Αστυνομίας εντόπισαν το όχημά του λίγο μετά τις 9 το βράδυ στην περιοχή της Λεύκης, μέσω του συστήματος των Ραδιοταξί που διαχειρίζεται εταιρεία στην Αθήνα. Ο άτυχος 52χρονος με καταγωγή από την Τσάκωνη Καστοριάς, βρέθηκε νεκρός σε ερημική τοποθεσία ενώ μερικές δεκάδες μέτρα μακριά βρέθηκε το όχημα ταξί ιδιοκτησίας του. Στο σημείο δεν βρέθηκε όπλο.

Όπως είναι αναμενόμενο, η υπόθεση από την πρώτη στιγμή έφερε στο μυαλό αυτή του μανιακού που επιτίθεται σε οδηγούς ταξί στην περιοχή της Κηφισιάς, έχοντας σκοτώσει έναν και τραυματίσει έναν ακόμα.

Πηγή φωτογραφιών - βίντεο: alphafm.gr, svouranews.gr


Σχετικές ειδήσεις