ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2017: Γολγοθάς η επιστροφή των εκδρομέων - Μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις

Πάσχα 2017: Γολγοθάς η επιστροφή των εκδρομέων - Μποτιλιάρισμα και καθυστερήσεις

Καιρός | Πάσχα 2017: Με ισχυρές καταιγίδες επέστρεψαν οι εκδρομείς του Πάσχα στο κλεινόν άστυ – Τεράστια ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Ιονία Οδό – Ουρές χιλιομέτρων στα διόια 

Μετά το ηλιόλουστο Πάσχα, οι εκδρομείς επέστρεψαν στα μεγάλα αστικά κέντρα υπό καταρρακτώδη βροχή και με μεγάλες καθυστερήσεις. Μάλιστα, στην Αττική σημειώθηκε ισχυρή καταιγίδα, η οποία δυσχέρανε την κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας.

ionia1

Γολγοθάς η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα

Στην Ιονία Οδό, και στις εθνικές οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας παρατηρήθηκαν πολλά προβλήματα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, με τους οδηγούς να βρίσκονται για πολλές ώρες εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους σε αρκετά σημεία του δικτύου.

«Εγκλωβισμένοι» οδηγοί στην Ιονία Οδό

Η μαζική επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα δημιούργησε τεράστιο μποτιλιάρισμα, σύμφωνα με τοπικά μέσα, στην Ιόνια οδό. Λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος στο τούνελ της Κλόκοβας δημιούργηθηκε ουρά 15 χιλιομέτρων.

Προβλήματα στις εθνικές οδούς

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας.

Οι εκδρομείς του Πάσχα επιστρέφουν με άσχημο καιρό από LAMIASTARGR

Στο ύψος της Ελευσίνας και στα διόδια Καλαμακίου παρατηρήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής. Ειδικότερα, στην Ελευσίνα σχηματίστηκε ουρά περίπου, δύο χιλιομέτρων, ενώ στα διόδια Καλαμακίου 300 μέτρων. Λιγότερα ήταν τα προβλήματα στα διόδια Αφιδνών με τους εκδρομείς του Πάσχα να επιστρέφουν χωρίς καθυστερήσεις στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεσημέρι στην Αθηνών - Λαμίας, τα προβλήματα στην κυκλοφορία ξεκινούσαν από τα Καμένα Βούρλα και έφταναν μέχρι την Αθήνα!

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλέστερη επιστροφή των πολιτών που έφυγαν από τις πόλεις για να γιορτάσουν το Πάσχα, η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ μέτρα που αφορούν στην κυκλοφορία των φορτηγών. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνων ως εξής:

Την Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου 2017 για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11:00 έως 23:00, θα ισχύουν απαγορεύσεις:

- Στη ΝΕΟ και στην ΠΕΟ Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

- Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410+000) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).

Επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη οι εκδρομείς

Περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα πέρασαν από νωρίς το μεσημέρι και μέχρι τις 7 το απόγευμα, τα διόδια Μαλγάρων επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών, ενώ αυτά που κατευθύνθονταν προς την πρωτεύουσα ήταν σημαντικά λιγότερα, όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τον προϊστάμενο βάρδιας στον σταθμό των διοδίων.

Μάλιστα, όπως τονίστηκε, στα διόδια των Μαλγάρων άνοιξαν ήδη πάνω από δέκα φορές οι μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά-, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, ενώ σύμφωνα με τον προϊστάμενο της βάρδιας στον σταθμό "μέχρι το βράδυ άνοιξαν τουλάχιστον άλλες δέκα φορές". Απο τις 7 το απόγευμα λειτουργούν στα διόδια των Μαλγάρων οκτώ ταμεία προς τη Θεσσαλονίκη και τρία προς Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι χθες πέρασαν τα διόδια των Μαλγάρων με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη 14.157 οχήματα και περίπου 12.500 προς Αθήνα.

Αυξημένη ήταν η κίνηση των οχημάτων και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, χωρίς να σημειωθούν καθυστερήσεις, ή άλλου είδους προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της ημέρας, άντρες και γυναίκες της Τροχαίας Θεσσαλονίκης βρίσκονταν επί ποδός, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα.

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων στα Τέμπη

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα ήταν η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Κοιλάδας των Τεμπών.

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Τις πρωινές ώρες της Τρίτης θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σύμφωνα με την ΕΜΥ. Σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το βράδυ στα βορειοδυτικά θα αυξηθούν. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι- απόγευμα θα αυξηθούνκαι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι- απόγευμα στην Κρήτη.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: τις πρωινές ώρες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα βόρεια βόρειοι τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι-απόγευμα με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις