ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στο Μενίδι: Πετροπόλεμος και χημικά από τα ΜΑΤ (pics+vid)

Επεισόδια στο Μενίδι: Πετροπόλεμος και χημικά από τα ΜΑΤ (pics+vid)

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στην περιοχή του Μενιδίου μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα που φέρεται να προήλθε από σπίτι Ρομά

Ρεπορτάζ Λευτέρης Σουχάιμπ

Οι κάτοικοι, που δηλώνουν αγανακτισμένοι και οργισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, διαδήλωσαν και σήμερα απαιτώντας από τις Αρχές να βάλουν ένα τέλος στην ασυδοσία των Ρομά που, όπως επισημαίνουν, είναι υπεύθυνοι για την εγκληματικότητα στις Αχαρνές, τη διακίνηση ναρκωτικών και τις ληστείες.

Η ειρηνική πορεία ωστόσο εξελίχθηκε σε μάχη μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και κατοίκων. Οι αστυνομικοί είχαν και πάλι παραταχθεί με στόχο να μην επιτρέψουν στους κατοίκους να κλείσουν τη σιδηροδρομική γραμμή σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ορισμένοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ στα ΜΑΤ τα οποία απάντησαν με χρήση χημικών. Για αρκετή ώρα η ατμόσφαιρα γύρω απ' τον σιδηροδρομικό σταθμό Μενιδίου θύμιζε εμπόλεμη ζώνη.

Με βασικό αίτημα «λύση εδώ και τώρα» κάτοικοι και φορείς του Μενιδίου ζητoύσαν από την Πολιτεία να σταματήσει άμεσα η παραβατικότητα και να μπει τέλος στις συμμορίες των Ρομά. Μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή μεταράπηκε σε πεδίο μάχης όταν νεαροί ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και ξύλα. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με τη χρήση χημικών.

Η κατάσταση στο Μενίδι είναι έκρυθμη, ενώ αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για αντίδραση των Ρομά που μπορεί να απαντήσουν αν απειληθούν ακόμα και με χρήση όπλων.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα προκειμένου να ληφθούν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας ώστε να μην προκληθούν νέες εντάσεις μεταξύ κατοίκων και Ρομά.

Σχετικές ειδήσεις