ΕΛΛΑΔΑ

«Γυαλιά - καρφιά» η Ερμού μετά το δικαστικό «όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας

«Γυαλιά - καρφιά» η Ερμού μετά το δικαστικό «όχι» στην αποφυλάκιση της Ηριάννας

ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Ο ΠΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ - H 28ΡΟΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ «ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ» – ΟΜΑΔΑ ΝΕΑΡΩΝ ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΣΦΥΡΙΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΖΑΜΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ομάδα νεαρών, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έφτασε στην πλατεία Εξαρχείων, και αφού πέταξε αρχικά πέτρες εναντίον των ΜΑΤ έξω από το Εφετείο, άναψε φωτιές σε κάδους στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στην οδό Ιπποκράτους, ενώ επίθεση με πέτρες δέχτηκαν επίσης οι αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Καλλιδρομίου.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της Αθήνας από την οδό Αθηνάς προς την Σταδίου και ολοκληρώθηκε στην Ερμού.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ομάδα νεαρών με ρόπαλα, πέτρες και σφυριά, έσπασε δεκάδες βιτρίνες στην Ερμού.

Όταν έφτασαν στο ύψος της οδού Νίκης, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τούς απέκοψαν τον δρόμο. Οι διαδηλωτές απάντησαν με πέτρες και τότε οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους διαδηλωτές στο Μοναστηράκι. Οι νεαροί διαλύθηκαν, ενώ ακολούθησαν και έρευνες των αστυνομικών στα βαγόνια του ΗΣΑΠ.

Δεκατέσσερις προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην οδό Ερμού. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 13 από τους 14 προσαχθέντες, ο ένας από αυτούς κρατείται για κατοχή χασίς

Οι εικόνες που αντίκρισαν το πρωί της Τρίτης οι μαγαζάτορες και οι υπάλληλοι στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας προκαλούν σοκ.

Δείτε τα βίντεο!

Ένταση και στο Εφετείο μετά την απόφαση

Νωρίτερα, απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της 28χρονης Ηριάννας, η οποία εκτίει ποινή για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και κατοχή και μεταφορά όπλων και πυρομαχικών.

Στο άκουσμα της απόφασης, φίλοι και υποστηρικτές της Ηριάννας ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες και συνθήματα μέσα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου. Μάλιστα κάποιοι πέταξαν και μπουκάλια με νερό, ενώ ακούστηκαν και έντονες διαμαρτυρίες, όπως «Ο Τσοχατζόπουλος είναι έξω, όλοι είναι έξω και βάζετε μέσα παιδιά».

Η ένταση μεταφέρθηκε και στους δρόμους πέριξ του Εφετείου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις