ΕΛΛΑΔΑ

Μιχάλης Λεμπιδάκης – Εξέλιξη σοκ: Ο μυστηριώδης ρόλος της ανήλικης στην απαγωγή

Μιχάλης Λεμπιδάκης – Εξέλιξη σοκ: Ο μυστηριώδης ρόλος της ανήλικης στην απαγωγή

Νέα στοιχεία στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο περνούν οι ώρες από την απελευθέρωσή του.

Κομβική σημασία για τον εντοπισμό του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε η εμπλοκή στην υπόθεση μιας 17χρονης, η οποία ήταν κόρη του ενός από τους οκτώ πρώτους συλληφθέντες.

Το υπεράνω πάσης υποψίας ανήλικο κορίτσι είχε αναλάβει το ρόλο του «ταχυδρόμου» ανάμεσα στην οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη και τους απαγωγείς του. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» έκανε και άλλες περιφερειακές και ουσιαστικές ενέργειες για τους απαγωγείς.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας, η 17χρονη ήταν εκείνη που είχε στείλει στα τέλη Αυγούστου μια επιστολή στην οικογένεια του επιχειρηματία, την οποία είχε γράψει ο ίδιος και φαινόταν ο γραφικός χαρακτήρας του, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο πως είναι ζωντανός.

Εκείνο το διάστημα η οικογένεια είχε χάσει κάθε ελπίδα να συγκεντρώσει παραπάνω χρήματα, αλλά είχε αναπτερωθεί το ηθικό της, καθώς είχε λάβει, εκτός από την επιστολή-απόδειξη ζωής και ένα sms από κινητό τηλέφωνο μιας χρήσης.

Το συγκεκριμένο τηλέφωνο μέσω του οποίου εστάλη το γραπτό μήνυμα είχε αγοράσει η 17χρονη κόρη του μεσίτη από το Ρέθυμνο.

Άνδρες της Αστυνομίας ξεκινήσαν να παρακολουθούν τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας στην Κρήτη, προκειμένου να «ξετυλίξουν το κουβάρι» της υπόθεσης απαγωγής. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα είχαν ζητήσει τη βοήθεια των ιδιοκτητών των καταστημάτων, ώστε να ενημερωθούν άμεσα όταν και αν διαπίστωναν ύποπτες κινήσεις ή αυξημένες και συχνές αγορές καρτοκινητών από ένα άτομο.

Όταν οι Αρχές ενημερώθηκαν πως υπάρχει κάποιο άτομο που ταιριάζει στο προφίλ που είχαν δώσει στα καταστήματα και διαπίστωσαν πως επρόκειτο για ένα ανήλικο κορίτσι, έπεσαν από τα σύννεφα.

Τότε ξεκίνησαν να την παρακολουθούν, προκειμένου να συμπληρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια που έλειπαν από το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης και να φτάσουν στα ίχνη των δραστών. Κατά την παρακολούθηση της ανήλικης κοπέλας διαπίστωσαν επίσης πως εκείνη ήταν που παρέλαβε από τους απαγωγείς το USB στο οποίο υπήρχε ένα βίντεο όπου απεικονιζόταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στις αρχές του Σεπτεμβρίου και πως η ίδια ανέλαβε να το στείλει στην οικογένεια του επιχειρηματία.

Οι απαγωγείς τότε με το συγκεκριμένο βίντεο ζητούσαν λύτρα 30 εκατομμύρια ευρώ, θέτοντας τελεσίγραφο στους αγαπημένους του ανθρώπους να παραδώσουν άμεσα τα χρήματα. Τότε οι αστυνομικοί αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν μια επιχείρηση εντοπισμού των απαγωγέων, η οποία όμως δεν απέδωσε.

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης.

Σχετικές ειδήσεις