ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο δελτίο: O «Δαίδαλος» σκέπασε τη χώρα – Πού θα χτυπήσουν έντονα φαινόμενα

Καιρός - ΠΡΟΣΟΧΗ! Έκτακτο δελτίο: O «Δαίδαλος» σκέπασε τη χώρα – Πού θα χτυπήσουν έντονα φαινόμενα

Καιρός ΤΩΡΑ:Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα – Έντονα φαινόμενα «χτυπούν» την Ελλάδα – Επιδείνωση του καιρού από το βράδυ – Πού θα σαρώνουν ισχυρές καταιγίδες και χιόνια, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ – Πού εντοπίζονται προβλήματα

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού. Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει από τη Δευτέρα (23/10/2017) τη χώρα. Ήδη σε αρκετές περιοχές έχουν προκληθεί προβλήματα. Το βράδυ της Τρίτης (24/10) ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει νέα επιδείνωση, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ.

Το σκηνικό του καιρού «ντύνουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που σε πολλές περιοχές συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.

Σήμερα (24/10/2017) τα έντονα φαινόμενα «χτυπούν» τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και την ανατολική Μακεδονία. Προς το βράδυ και πάλι την ανατολική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου και πιθανόν τη νύχτα τις Σποράδες. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά περιόδους στις περισσότερες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας και την Τετάρτη (25/10)

Αναλυτικά, στην Αττική, σήμερα, Τρίτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική Μακεδονία ο καιρός προβλέπεται άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θράκη και από το βράδυ πιθανόν στην ανατολική Μακεδονία και την κεντρική Μακεδονία (κυρίως Χαλκιδική). Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς, βορειοανατολικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τη νύχτα στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από το βράδυ και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, βορειανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου πιθανόν να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι στα νότια, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε ανατολικούς. Η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα «χτυπήσει» την Τετάρτη η κακοκαιρία

Την Τετάρτη (25/10) στα βορειοδυτικά ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στον Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, που το βράδυ θα περιοριστούν στην Πιερία. Οι άνεμο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα βόρεια ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το πρωί. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι ανατολικοί, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το απόγευμα από τα βόρεια σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν το πρωί ισχυρές. Τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Απίστευτες εικόνες από τη Ρόδο

Με μένος χτυπήθηκε η Ρόδος την Τρίτη (24/10) από την κακοκαιρία – Ενδεικτικές οι εικόνες από σκάφος που… ξεβράστηκε στη στεριά.

rodos

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Πλημμύρισε το νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, από το μεσημέρι της Δευτέρας ισχυρές αστραπές έσκιζαν τον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας, ενώ σημειώθηκε και δυνατή βροχόπτωση η οποία συνοδεύτηκε και από ισχυρούς ανέμους.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε αρκετές κλήσεις για απάντληση υδάτων, ενώ παρενέβη και σε τρία δέντρα που έπεσαν στον Κατελόκαμπο, στο Μονοδένδρι και στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Σωσιπάτρου.

Λόγω της έντασης των ανέμων και της ισχυρής βροχόπτωσης η ορατότητα ήταν αδύνατη σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός μέτρου ενώ πλημμύρισαν βενζινάδικα στην εθνική οδό.

Σε επιφυλακή βρίσκονται η πυροσβεστική το λιμενικό και ο πολιτικός σχεδιασμός εκτάκτου ανάγκης της Περιφέρειας.

Την ίδια ώρα λίμνη σχημάτισαν τα νερά της βροχής στην πίσω πλευρά το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, στο πάρκινγκ, με κίνδυνο να πλημμυρίσει το υπόγειο.

pat1

Άμεσα σήμανε συναγερμό στο προσωπικό του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς υπήρχε κίνδυνος τα νερά απο το πάρκινγκ να καταλήξουν στο εσωτερικό του νοσοκομείου.

Η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα προκαλώντας την ανησυχία των υπευθύνων.

Έπεσε χαλάζι στην Πάργα

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, και συγκεκριμένα το pamepreveza.gr, στην Πρέβεζα έβρεχε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας καταρρακτωδώς, ενώ στην Πάργα έριξε μέχρι και χαλάζι.

Ισχυρή βροχόπτωση έκρυψε το δρόμο στην Παλιοβούνα - Η κατάσταση στη Ναυπακτία

H κάμερα του Nafpaktianews.gr τη νύχτα της Δευτέρας κατέγραψε στην Παλιοβούνα την ισχυρή βροχόπτωση η οποία είχε κρύψει κυριολεκτικά τον δρόμο.

Υδροστρόβιλος στην Κεφαλονιά

strovilos

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr στο Αργοστόλι έβρεχε καταρρακτωδώς από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ενώ ορισμένες περιοχές του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα.

Άκρως εντυπωσιακή είναι η φωτογραφία από το χωριό Σαρλάτα Κεφαλληνίας, από όπου διακρίνεται ένας υδροστρόβιλος στον ορίζοντα.

Χιόνια στα ορεινά

Στα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας έπεσαν μάλιστα τα πρώτα χιόνια, δημιουργώντας ένα υπέροχο τοπίο.

Στο χιονοδρομικό στο Βίτσι Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.850 μέτρα, τα πάντα ντύθηκαν στα λευκά, ενώ και στο χιονοδρομικό της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, στα 2.249 μέτρα, σημειώθηκε ισχυρή χιονόπτωση.

xionia

Σχετικές ειδήσεις