ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ: Όπλα, εκρηκτικά και έτοιμοι τρομοφάκελοι στο σπίτι του 29χρονου – Ετοίμαζε νέα επίθεση;

Σοκ: Όπλα, εκρηκτικά και έτοιμοι τρομοφάκελοι στο σπίτι του 29χρονου – Ετοίμαζε νέα επίθεση;

Νέα στοιχεία για τη δράση του 29χρονου που συνελήφθη για εμπλοκή στην υπόθεση με τατρομοδέματα στον Λουκά Παπαδήμο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – Ολόκληρο οπλοστάσιο έκρυβε στο σπίτι όπου είχε νοικιάσει με πλαστή ταυτότητα στη συμβολή των οδών Περγάμου και Αλκαμένους στην πλατεία Αττικής – Τι ψάχνουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της τρομοκρατίας μετά τη σύλληψη του 29χρονου για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο, αλλά και σε Ευρωπαίους αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο 29χρονος, όπως αναφέρει η Αστυνομία, είχε μετατρέψει σε γιάφκα το διαμέρισμα που νοίκιαζε στην πλατεία Αττικής, εκεί όπου και συνελήφθη σήμερα, Σάββατο (28/10/2017).

tromokratia2

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στην κατοχή του βρέθηκαν ταξιδιωτικοί σάκοι, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, όπου περιείχαν:

-8 πλαστές ταυτότητες,

-2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,

-πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,

-πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,

-πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και

-φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Πώς έγινε η σύλληψη

Ήταν πρωί Σαββάτου όταν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής πέρασαν χειροπέδες στον 29χρονο την ώρα που έβγαινε από το σπίτι στην πλατεία Αττικής. Πρόκειται για άτομο το οποίο φέρεται να είχε συλληφθεί στο παρελθόν για επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο. Επίσης φέρεται να έχει σχέσεις με άτομα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Κατά τη σύλληψή του ο 29χρονος είχε πάνω του δύο όπλα. Λίγη ώρα αργότερα, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εντόπισαν στο σπίτι όπου νοίκιαζε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο.

Ο χώρος έχει μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών συνεργείων της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ σημειώσεις, κινητά και υπολογιστής ερευνώνται. Σκοπός είναι να εντοπιστούν τα άτομα, με τα οποία είχε επαφές ο 29χρονος και να διευκρινιστεί αν εκτελούσε εντολές άλλων ή εάν συμμετείχαν και άλλοι στις αποστολές των δεμάτων.

Έρευνες γίνονται και σε ένα δεύτερο σπίτι, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αντιτρομοκρατική.

Για ποιες επιθέσεις κατηγορείται

papadimossss

Στις 15 Μαρτίου εντοπίστηκε φάκελος με εκρηκτικά στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, αλλά και γράμμα-βόμβα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με τον τραυματισμό μιας υπαλλήλου. Οι γερμανικές Αρχές είχαν εντοπίσει γενετικό υλικό για το οποίο και ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές. Την ευθύνη για τον φάκελο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αναλαβει η Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το χρονικό της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο

PAPA copy

Ήταν 25 Μαΐου όταν παγιδευμένος φάκελος έσκαγε στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, μέσα στο αυτοκίνητο που τον μετέφερε στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Η έκρηξη σημειώθηκε σε φάκελο που ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο πρώην πρωθυπουργός και δύο υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδος που τον συνόδευαν.O πρώην πρωθυπουργός είχε διακομισθεί με σοβαρά τραύματα στον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύτηκε για 35 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις