ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνα εγκατάλειψης σε παιδική χαρά στην Πετρούπολη - Τι απαντά ο Δήμαρχος (photos)

Εικόνα εγκατάλειψης σε παιδική χαρά στην Πετρούπολη - Τι απαντά ο Δήμαρχος (photos)

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει παιδική χαρά στο Δήμο Πετρούπολης, αλλά και ολόκληρη πλατεία που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Βούτσαλη και Κωνσταντινουπόλεως, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Λεωφόρο Πετρουπόλεως.

Το Newsbomb.gr μετά από ανώνυμη καταγγελία που δέχτηκε από κατοίκους της περιοχής, βρέθηκε στην πλατεία και είναι αλήθεια πως οι εικόνες που αντικρίσαμε και που σήμερα παρουσιάζουμε, προκαλούν σοκ.

Η παιδική χαρά μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, με τις κούνιες να αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, παρά το γεγονός ότι καθημερινά την επισκέπτονται δεκάδες παιδιά.

Για συνθήκες ασφάλειας των επισκεπτών; Ούτε λόγος να γίνεται... Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες το «θέαμα» είναι άκρως αποκαρδιωτικό. Μέχρι και οι πλάκες στο πεζοδρόμιο έχουν «φουσκώσει» από τις ρίζες των δέντρων, μέχρι και το οδόστρωμα έχει παραμορφωθεί. Τα ξύλινα «παρτέρια» έχουν πάρει κλήση και είναι θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο.

Κι αυτός είναι ο λόγος που οι κάτοικοι έφτασαν στο Newsbomb, αφού διαπιστώνουν πως στον Δήμο Πετρούπολης γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις σε άλλες γειτονιές. Και αυτό πρέπει να πιστωθεί στη δημοτική αρχή. Που άμεσα, όμως, οφείλει να παρέμβει και να συμμαζέψει -σε πρώτη φάση- την άθλια εικόνα που εμφανίζει η συγκεκριμένη παιδική χαρά και η πλατεία, μέχρι να ενταχθεί, όπως μας είπε ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Ευάγγελος Σίμος, στο πρόγραμμα «Πράσινο Ταμείο», το οποίο προβλέπει ότι θα μετατραπεί σε πάρκο για βρέφη και ΑΜΕΑ.

Βέβαια, καθώς ο χρόνος κυλά και η παιδικά χαρά αποτελεί πηγή κινδύνων για τα παιδιά που καθημερινά την επισκέπτονται, είναι σαφές πως άμεσα ο κ. Σίμος πρέπει να διασφαλίσει πως -τουλάχιστον- θα τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας. Κι αν δεν μπορεί ο Δήμος Πετρούπολης να ανταποκριθεί, τότε ίσως το κλείσιμο της συγκεκριμένης παιδικής χαράς να αποτελεί -προσωρινά- την πρώτη παρέμβαση. Χρήματα, πάντως, οι πολίτες της Πετρούπολης αποδίδουν μέσω των δημοτικών τελών, άρα δικαιούνται να «απαιτούν» από τον κ. Σίμο, την εδώ και τώρα παρέμβασή του, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά που κούνιες ακούνε και κούνιες δεν βλέπουν...

Δείτε στη gallery τις φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr

Η απάντηση του δημάρχου Πετρούπολης

«Η συγκεκριμένη παιδική χαρά είναι υπό κατάργηση. Πρόκειται για τη δεύτερη και πιο μικρή που βρίσκεται στην οδό Κωνσταντινουπόλεως. Πριν από περίπου ένα χρόνο αναβαθμίσαμε με κονδύλια του «Πράσινου Ταμείου» την μεγαλύτερη παιδική χαρά που βρίσκεται στο συγκεκριμένο δρόμο», δήλωσε στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος.

«Πρόκειται να μπούμε εκ νέου στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του "Πράσινου Ταμείου" και ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε ολοκληρώσει το έργο κατασκευάζοντας μια παιδική χαρά ειδική για βρέφη και ΑΜΕΑ», σημείωσε ο κ. Σίμος.

Ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι «όντως έχουμε οχλήσεις από τη γειτονιά αλλά έχουμε ενημερώσει τους κατοίκους για το σχέδιό μας και τους αποτρέπουμε από το να τη χρησιμοποιούν, παραπέμποντάς τους στη διπλανή παιδική χαρά».

Σχετικά με το θέμα της καθαριότητας του χώρου, ο κ. Σίμος τόνισε ότι «η καθαρίστρια περνάει καθημερινά από τη συγκεκριμένη παιδική χαρά στην οποία έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις καθαριότητας» και συμπλήρωσε ότι «έχουμε και εξωτερικό συνεργάτη ο οποίος επισκέπτεται το σημείο και το ελέγχει».

Σχετικές ειδήσεις