ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες στη Δυτική Αττική: Πότε θα είναι πόσιμο το νερό στη Μάνδρα

Πλημμύρες στη Δυτική Αττική: Πότε θα είναι πόσιμο το νερό στη Μάνδρα

Κακοκαιρία: Συνεχίζεται στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο η προσπάθεια αποκατάστασης των υποδομών, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους.

Από τους δρόμους έχουν αποσυρθεί όλα τα οχήματα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Όλα είναι συγκεντρωμένα στο στρατόπεδο 305 Ρόκα στην Μάνδρα (10 χλμ ΠΕΑ Αθηνών - Θηβών), καθώς και σε ακόμη δύο σημεία στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών ώστε με παρέμβαση της Πολιτείας να αποζημιωθούν οι οδηγοί.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου δήλωσε ότι η αποκατάσταση των δρόμων θα επιτρέψει την λειτουργία όλων των σχολείων. Εξαίρεσε μόνο τα σχολεία στις περιοχές Βίλια και Κριεκούκι, καθώς, όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους και «πρέπει να εξασφαλιστεί η ασφαλής προσέλευση εκπαιδευτικών και παιδιών».

Επίσης, προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην ΠΕΟ Αθηνών - Θηβών, στην περιοχή του Αγ. Σωτήρα, όπου έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε ότι συνεχίζεται η μέριμνα για να καθαριστούν δρόμοι και οικοσκευές, όπως και για την σίτιση των πληγέντων μέσω της Περιφέρειας και των δήμων.

Αναφορικά με το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής, επεσήμανε ότι κλιμάκιο της ΕΥΔΑΠ αποκατέστησε τη βλάβη του δημοτικού δικτύου υδροδότησης της Μάνδρας και πρόσθεσε ότι στα μέσα της εβδομάδας αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης επί της χημικής σύστασης του νερού και της καταλληλότητας ή μη προς πόση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Επίσης, έχει αποκατασταθεί σχεδόν η ηλεκτροδότηση πλην κάποιων απομακρυσμένων σημείων, τα οποία σύντομα «θα συνδεθούν».

Διαβάστε επίσης: Πλημμύρες Αττική: Τραγωδία δίχως τέλος - Στους 19 οι νεκροί από τη φονική κακοκαιρία

Σχετικές ειδήσεις