ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: Πώς θα κινηθούν Μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Επίσκεψη Ερντογάν: Πώς θα κινηθούν Μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας λόγω της επίσκεψης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Οδηγοί και επιβατικό κοινό «οπλιστείτε» με υπομονή – Κλειστός όλο το 24ωφρο ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα – Ποιοι άλλοι σταθμοί θα κλείσουν – Κλειστοί οι δρόμοι από όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Σουλτάνου με τα «θωρακισμένα» οχήματα.

Ήδη η τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων από τους δρόμους από όπου όπου θα περάσει η αυτοκινητοπομπή του Τούρκου προέδρου από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έως το Σύνταγμα.

Αναλυτικόττερα:

Αττική οδός, περιφερειακός Υμηττού, Κατεχάκη, λεωφόρος Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Σύνταγμα.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, το Προεδρικό Μέγαρο, το Μέγαρο Μαξίμου και το Ζάππειο.

Σύμφωνα με την Τροχαία, οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά και οι κάθετοι δρόμοι σε βάθος εκατό μέτρων θα κλείνουν τουλάχιστον μισή ώρα πριν την αναχώρηση της αυτοκινητοπομπής.

Παράλληλα με εντολή της ΕΛ.ΑΣ από νωρίς το μεσημέρι θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» (o συγκεκριμένος σταθμός θα παραμείνει κλειστός για ένα 24ωρο), «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής», «Ακρόπολη» και «Συγγρού-Φιξ». Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά, αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις.

Οι παραπάνω σταθμοί θα ανοίξουν κατόπιν εντολής της ΕΛΑΣ, κατά την ώρα που θα κρίνουν οι επικεφαλής των μέτρων ασφαλείας.

Επίσης, λόγω της διήμερης επίσκεψης Ερντογάν,θα διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία στο κέντρο και θα υπάρξουν τροποποιήσεις λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ στο κέντρο της πόλης.

Οι τροποποιήσεις ή προσωρινές διακοπές θα γίνουν στο κέντρο της πόλης της Αθήνας σταδιακά. Ανάλογα με τα μέτρα και τις υποδείξεις της Τροχαίας, από 06:00 της 07-12-2017 έως τη λήξη της επίσκεψης την 08-12-2017.

Ειδικότερα για την οδό Πανεπιστημίου στην λεωφορειολωρίδα αντίθετης ροής (από Σίνα έως Πλ. Συντάγματος) και για την οδό Βασ. Γεωργίου Α’ θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των διερχόμενων ΜΜΜ καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Δείτε LIVE την επίσκεψη Ερντογάν

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη Ερντογάν

Σχετικές ειδήσεις