ΕΛΛΑΔΑ

Ερυθρός Σταυρός: Πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών μέσω χρεωστικής κάρτας

Ερυθρός Σταυρός: Πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών μέσω χρεωστικής κάρτας

Για δεύτερη χρονιά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υλοποιεί πρόγραμμα στήριξης ευάλωτων νοικοκυριών, μέσω χρεωστικής κάρτας, για την αντιμετώπιση του χειμώνα.

Η οικονομική ενίσχυση αφορά στην κάλυψη εξόδων θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στην αγορά ατομικών ειδών όπως ηλεκτρική κουβέρτα, πάπλωμα, ζεστά ρούχα κτλ., για τους μήνες Οκτώβριο - Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2017.

Η διανομή των καρτών και η πίστωσή τους έχουν ολοκληρωθεί. Η αξία που μεταφέρθηκε, μέσω της κάρτας, κυμαινόταν μεταξύ 120 και 330 ευρώ για κάθε μήνα, με την αντίστοιχη προσαύξηση ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα Περιφερειακά Τμήματα του Ε.Ε.Σ. στο Κιλκίς, τα Ιωάννινα, τη Χαλκίδα και τον Πειραιά και χρηματοδοτείται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.

Η επιλογή των δικαιούχων έγινε από τους καταλόγους των ευάλωτων νοικοκυριών που εξυπηρετεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, το πρόγραμμα συμπεριέλαβε και εξυπηρετούμενους της Μητρόπολης Ιωαννίνων. Η επιλογή του συνόλου των δικαιούχων έγινε με βάση συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Στόχος του προγράμματος ήταν όλα τα νοικοκυριά που συμμετείχαν σε αυτό να εξασφαλίσουν θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και ζεστό νερό, καθώς και χρήσιμα είδη για τις ανάγκες του χειμώνα.

Σχετικές ειδήσεις