ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός ΤΩΡΑ: Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τους θυελλώδεις ανέμους (pics&vid)

Καιρός ΤΩΡΑ: Προβλήματα σε όλη τη χώρα από τους θυελλώδεις ανέμους (pics&vid)

Καιρός:Πολλά προβλήματα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που επικρατούν από το βράδυ της Τετάρτης (17/01/2018) σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει λάβει 40 κλήσεις στην Αττική, 25 στη Στερεά Ελλάδα, 10 στη Θεσσαλονίκη, 5 στην Κέρκυρα και 8 στην Πελοπόννησο για κοπές δέντρων και αφαιρέσεις αντικειμένων.

Χαρακτηριστικά στην Υπάτη, ανεμοστρόβιλος σάρωσε το απόγευμα την περιοχή.

Ξαφνικά άρχισαν να πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, σημειώνει το tvstar, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται αρκετές κλήσεις για κοπή δέντρων τα οποία έπεσαν από τον αέρα. Δεν κινδύνευσαν άνθρωποι και δεν προκλήθηκαν ζημιές σε περιουσίες.

Παράλληλα σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο δυνατός Βαρδάρης που φυσάει από τη νύχτα στην πόλη, εκτός από πτώση της θερμοκρασίας έφερε και προβλήματα σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Εκτός από τις περιπτώσεις των δέκα κλήσεων που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η πυροσβεστική, οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που τοπικά φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ έχουν μετακινήσει κάδους απορριμμάτων, ξήλωσαν πινακίδες και τέντες, ενώ φερτά υλικά κάλυψαν δρόμους.

Με ιδιαίτερη προσοχή οφείλουν να κινούνται οι οδηγοί, καθώς ακόμη και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας συναντούν στο οδόστρωμα διάφορα αντικείμενα.

Στο μεταξύ, διακοπές ηλεκτροδότησης καταγγέλλουν από νωρίς κάτοικοι σε περιοχές περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, όπως στα Βασιλικά και στους Ταγαράδες.

Την ίδια ώρα, κανονικά αναχώρησαν οι πρωινές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ, μέσω της ιστοσελίδας τους αεροδρομίου, έγινε γνωστό ότι ακυρώθηκε μία πτήση από και προς την Κωνσταντινούπολη.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Όσον αφορά στον καιρό, σήμερα, Πέμπτη (18/01/2018), τοπικές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Παροδικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 7, στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Διαβάστε ΕΔΩ την αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, argolikeseidhseis.gr, tvstar

Σχετικές ειδήσεις