ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ψέματα όλα - Δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων προσώπων στο φόνο της εφοριακού

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ψέματα όλα - Δεν προκύπτει εμπλοκή άλλων προσώπων στο φόνο της εφοριακού

Δώρα Ζέμπερη:Η δικογραφία για τη στυγερή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη βρίσκεται πλέον στα χέρια των δικαστών του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας - Όπως όλα δείχνουν μόνος του φαίνεται πως έδρασε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη, Μανώλης Σοροπίδης, που θανάτωσε την άτυχη εφοριακό με 14 μαχαιριές τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών - Δεν πείθουν την δικαιοσύνη οι ισχυρισμοί του ότι εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα στο φόνο.

Ο 18ος τακτικός ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση ολοκλήρωσε την ανακριτική διαδικασία στέλνοντας τον φάκελο στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, που θα αποφανθεί αναφορικά με την παραπομπή στο εδώλιο του 58χρονου καθ'ομολογίαν δράστη Εμμανουήλ Εσσατζανιάν - Σοροπίδη.

Την ίδια ώρα ο δικαστικός λειτουργός έχει αποστείλει στο Εγκληματολογικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής τα αποτελέσματα από το γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στα νύχια αλλά και στα αντικείμενα της άτυχης εφοριακού, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ταυτοποίηση με το DNA σεσημασμένων δραστών ή εάν το επίμαχο αυτό γενετικό υλικό θα παραμείνει "ορφανό".

Ο 58χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αν και είχε ομολογήσει αρχικά το φρικτό έγκλημα, στη συνέχεια είχε προσπαθήσει να εντάξει στο «κάδρο» της υπόθεσης και άλλους ως ηθικούς αλλά και φυσικούς αυτουργούς. Στις συμπληρωματικές απολογίες που έδωσε στον ανακριτή είχε κατονομάσει ως ιθύνοντα νου του εγκλήματος γνωστό δικηγόρο, υποστηρίζοντας πως τον είχε δελεάσει με κίνητρο χρηματική αμοιβή για να σκοτώσει τη Δώρα Ζέμπερη.

Δείτε εδώ το χρονικό της υπόθεσης

Είχε ισχυριστεί ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και εν ενεργεία αστυνομικός, ο οποίος στη συνέχεια «είχε απειλήσει τη ζωή του ίδιου αλλά και της κόρης του». Ωστόσο, οι ισχυρισμοί του δεν φαίνεται να έπεισαν τον δικαστικό λειτουργό, καθώς από κανένα άλλο στοιχείο της ανάκρισης δεν φέρεται ότι προέκυψε εμπλοκή των προσώπων που κατονόμασε.

Η άτυχη 32χρονη Δώρα Ζέμπερη είχε τραυματιστεί θανάσιμα με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου του 2017, την ώρα που επισκεπτόταν το μνήμα φίλου της στο Β' Νεκροταφείο.

Δύο εβδομάδες αργότερα οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 58χρονου τοξικομανούς Εμμανουήλ Εσσατζανιάν - Σοροπίδη, ο οποίος φέρεται μετά το στυγερό έγκλημα ότι πούλησε για λίγα ευρώ το κινητό του θύματος σε κατάστημα της Ομόνοιας.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Ωμός εκβιασμός Ερντογάν: Δώστε μας τους «8» για να σας δώσουμε πίσω τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς