ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Αποκάλυψη – σοκ: Ήθελαν όμηρο τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη

Κηφισιά: Αποκάλυψη – σοκ: Ήθελαν όμηρο τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη

Αλέξανδρος Σταματιάδης - Ειδήσεις: Θρίλερ με την υπόθεση της άγριας επίθεσης δύο ένοπλων ληστών σε βάρος του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη - Τι αποκαλύπτουν τα νέα στοιχεία – Οι αδίστακτοι δράστες που πυροβόλησαν τον επιχειρηματία ήθελαν να κρατήσουν όμηρο τον ίδιο ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του Συγκλονίζει η σύζυγός του – H μάχη που έδωσε ο Αλέξανδρος Σταματιάδης με τους κακοποιούς.

Νέες αποκαλύψεις για την αιματηρή επίθεση που δέχθηκε ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο περνούν οι ώρες.

Ήθελαν να τον κρατήσουν όμηρο

Υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις από την Ελληνική Αστυνομία, πως οι δύο αδίστακτοι δράστες ήθελαν να κρατήσουν όμηρο τον ίδιο ή κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς του που βρίσκονταν την ώρα της άγριας επίθεσης στο σπίτι, προκειμένου να τους αποκαλύψουν πού είχαν χρήματα και κοσμήματα, αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Η πρώτη έρευνα των ληστών για κλοπιμαία είχε αποβεί άκαρπη. Έφθασαν μέχρι το υπνοδωμάτιο του 1ου ορόφου της μονοκατοικίας. Ο 52χρονος επιχειρηματίας είχε αντιληφθεί την ξένη παρουσία στο σπίτι του και σηκώθηκε να δει τι συνέβαινε. Αρχικά απειλήθηκε με λοστό, με αποτέλεσμα να αντιδράσει και να έρθει σε συμπλοκή με τους ληστές. Ο δεύτερος δράστης υπό το φόβο σύλληψής τους, τον πυροβόλησε τρεις φορές στην πλάτη με αποτέλεσμα να υποστεί ρήξη ήπατος, αιμορραγία στο θώρακα, τραύμα στον πνεύμονα, άλλα τραύματα στο κεφάλι και τα πόδια.

Συγκλονίζει η μαρτυρία της συζύγου

«Μαζί ξυπνήσαμε. Είχαμε ακούσει θορύβους. Ο Αλέξανδρος πήγε προς την πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Τότε άνοιξε η πόρτα και βρέθηκε αντιμέτωπος με έναν άνδρα που φορούσε κουκούλα και έναν δεύτερο πίσω του. Είδα το ληστή να χτυπά τον Αλέξανδρο με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι. Ήταν πολύ απειλητικοί και επιθετικοί. Έβριζαν και απειλούσαν σε καλά ελληνικά. Ο σύζυγός μου συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά το ληστή. Τότε είδα το δεύτερο δράστη να πυροβολεί τον άνδρα μου από πίσω. Έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα και οι ληστές άρχισαν να τρέχουν». Αυτές ήταν οι πρώτες αναφορές της σοκαρισμένης συζύγου του επιχειρηματία, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, λίγο πριν ο 52χρονος μπει στο χειρουργείο.

Είναι η μοναδική αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής συμπλοκής, καθώς όλα εξελίχθηκαν μπροστά στα μάτια της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», την ώρα της ληστείας μέσα στο σπίτι ήταν επίσης ο ένας από τους γιους της οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα, καθώς επίσης και η οικιακή βοηθός, οι οποίοι όμως κατάλαβαν καθυστερημένα το περιστατικό.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Καρέ – καρέ η μάχη του επιχειρηματία με τους ληστές

Οι δύο ληστές εισέβαλαν στη μονοκατοικία, στην οδό Κηφισού στην Κάτω Κηφισιά, σε ένα συγκρότημα τεσσάρων κατοικιών, λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας (02/04/2018), από μία ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα του ισογείου. Αρχικά ερεύνησαν τους κάτω χώρους του σπιτιού, ενδεχομένως χωρίς να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα γι’ αυτούς σε επίπεδο κλοπιμαίων. Ανέβηκαν στο πρώτο όροφο της κατοικίας και κινήθηκαν προς το υπνοδωμάτιο, με σκοπό, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., να ακινητοποιήσουν τους ενοίκους και με τη βία να τους αποσπάσουν πληροφορίες για το πού έχουν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Ο 52χρονος επιχειρηματίας φαίνεται να κατάλαβε ότι ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι τους. Στο εσωτερικό της κατοικίας βρίσκονταν η σύζυγός του, ο ένας γιος και η οικιακή βοηθός. Ο επιχειρηματίας ήρθε αντιμέτωπος με τους ληστές και αντέδρασε στις προθέσεις τους. Ο ένας δράστης, βρίζοντας και φωνάζοντας στα ελληνικά, άρχισε να τον χτυπά με έναν σιδερένιο λοστό προκαλώντας του τραύματα στο κεφάλι και το σώμα. Ο επιχειρηματίας συνέχισε να αντιστέκεται και να χτυπά το δράστη. Ο δεύτερος ληστής θέλοντας να «απελευθερώσει» το συνεργό του πυροβόλησε τον 52χρονο πισώπλατα από κοντινή απόσταση, τουλάχιστον τρεις φορές. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή χωρίς ακόμη να έχει διαπιστωθεί αν άρπαξαν κλοπιμαία, ενώ οι αστυνομικοί βρήκαν κάλυκες από πιστόλι των 9 mm.

Η μονοκατοικία στην Κηφισιά δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας, ούτε καν συναγερμό, με τους αστυνομικούς να αναζητούν οπτικό υλικό από γειτονικά σπίτια σε μία προσπάθεια εντοπισμού των υπόπτων και κυρίως του μέσου διαφυγής τους. Την ίδια ώρα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν το χώρο αναζητώντας γενετικό υλικό και αποτυπώματα των δραστών.

Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του

Την ίδια στιγμή, εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του επιχειρηματία, Αλέξανδρου Σταματιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o επιχειρηματίας φέρει τραύματα σε ζωτικά όργανα, ενώ οι γιατροί χαρακτηρίζουν την πορεία της υγείας του ως «κρίσιμη αλλά σταθερή»

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης χειρουργήθηκε για περισσότερες από 10 ώρες, με τους γιατρούς να του αφαιρούν το ένα νεφρό, αλλά και τις σφαίρες που είχε δεχτεί.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη αναπνοής, σε βαθιά καταστολή.

Μετά τα απανωτά πολύωρα χειρουργεία, οι γιατροί κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία και να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του, ωστόσο οι επόμενες ώρες είναι πολύ κρίσιμες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τους γιατρούς ο επιχειρηματίας έχασε πολύ αίμα και ο οργανισμός του είναι αιμοδυναμικά ασταθής.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από το σημείο της άγριας επίθεσης

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Όλα ανοιχτά στο πολιτικό σκηνικό - Κλείνει και άλλο η ψαλίδα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις