ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2018: Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης

Πάσχα 2018: Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης
eurokinisi

Ευχάριστα νέα για τους οδηγούς που τους είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων για παράνομη στάθμευση καθώς επιστρέφονται από σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα,προκειμένου να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

Διευκρινίζεται, ότι η απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές Αρχές μέχρι και χθες, 3 Απριλίου, μόνο για παραβάσεις παράνομης στάθμευσης.

Συγκεκριμένα αφορά παραβάσεις του άρθρου 34 του ΚΟΚ (παράνομη στάθμευση) και της παραγράφου 3 του άρθρου 4 (πινακίδα Ρ-40, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση) για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας του οχήματος για είκοσι ημέρες, σύμφωνα με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του ΚΟΚ.

Τέλος, σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την επιστροφή των προαναφερόμενων στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις