ΕΛΛΑΔΑ

Σεμινάρια αστρονομίας για ενήλικες διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Σεμινάρια αστρονομίας για ενήλικες διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Ένα κύκλο σεμιναρίων αστρονομίας ενηλίκων διοργανώνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από 29 Απριλίου έως 20 Μαΐου από το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του ΕΑΑ.

Η συνολική διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος θα είναι τέσσερις Κυριακές των τεσσάρων εκπαιδευτικών ωρών η κάθε από 10:30 έως 14:15 (σύνολο 16 ώρες), συν μία τετράωρη νυχτερινή εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης (26 Μαΐου, 20:30-24:00) και μία νυχτερινή βιωματική δραστηριότητα σε εκπαιδευτική εκδρομή με λεωφορεία στο Αστεροσκοπείο Κρυονερίου Κορινθίας (9 Ιουνίου, 19:00-24:00).

Ο κύκλος σεμιναρίων θα έχει εισαγωγικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε απόφοιτους Λυκείου ή Πανεπιστημίου. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από τον κύριο εισηγητή των σεμιναρίων και διευθυντή του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, καθηγητή Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δρα Β. Χαρμανδάρη.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων περιλαμβάνει εισαγωγικά στοιχεία γενικής αστρονομίας και αστροφυσικής, παρατήρηση και χειρισμό τηλεσκοπίων, ουρανογραφία (αστερισμοί-ουράνια σφαίρα), χειρισμό λογισμικού πλανηταριακών προγραμμάτων και εισαγωγή στην αστροφωτογράφηση. Oι εγγραφές θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 20 Απριλίου. Οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία: 210-3490160 ώρες 10:00-14:00 ή στο astroschool@noa.gr.

Σχετικές ειδήσεις