ΕΛΛΑΔΑ

Εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα «μαΐμού» κρύβονταν στο Ηράκλειο (pic)

Εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα «μαΐμού» κρύβονταν στο Ηράκλειο (pic)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που συμμετείχαν σε επιχείρηση για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων.

Διακόπτοντας την παράνομη δράση δύο Κινέζων, οι οποίοι και συνελήφθησαν, κατάφεραν να εντοπίσουν περισσότερα από 700.000 προϊόντα «μαΐμού» τα οποία ήταν έτοιμα να διατεθούν στην αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) Αττικής, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου και το Τελωνείο Ηρακλείου.

Από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν σε αποθηκευτικούς χώρους και σε καταστήματα στην πόλη του Ηρακλείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 32.305 είδη (υποδήματα τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κλπ) διαφόρων επώνυμων εταιρειών συνολικής χρηματικής αξίας 690.445 ευρώ και
  • 694.800 είδη (υποδήματα τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κλπ) τα οποία αποτελούν προϊόντα παράνομης εισαγωγής στη χώρα.

Δείτε φωτογραφία από τα κατασχεθέντα στη gallery του Newsbomb.gr

Τα κατασχεθέντα προϊόντα παραδόθηκαν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Παράλληλα, συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Κίνας ηλικίας 37 και 49 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, Ελληνική Αστυνομία

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το διπλό φονικό στην Κύπρο: «Έχω άνθρωπο μέσα στο σπίτι»

Προαναγγελία... πολέμου: «Έρχεται σύγκρουση Τουρκίας - Αμερικής»

Σχετικές ειδήσεις