ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη οι κτηνοτρόφοι - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 31/5

Στη Θεσσαλονίκη οι κτηνοτρόφοι - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 31/5

Για την Πέμπτη 31 Μαΐου προγραμματίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ εντός της εβδομάδας, εκτός απροόπτου, αναμένεται να "κλειδώσει" και η συμμετοχή συναδέλφων τους από την Ανατολική-Μακεδονία και τη Θράκη.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), Στέργιος Κύρτσιος, σημειώνοντας: «το ραντεβού μας ορίστηκε για τις 31/5, στις 12 το μεσημέρι, στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, ύστερα από τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι κτηνοτροφικών οργανώσεων από την Πιερία, την Πέλλα, την Ημαθία, τα Γρεβενά, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, τις Σέρρες και τη Δράμα, ενώ το "παρών" έδωσαν διοικητικοί παράγοντες της ΠΕΚ και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).

«Θα διαμαρτυρηθούμε για την πορεία συρρίκνωσης που ακολουθεί ο κλάδος, εξαιτίας τόσο της κατρακύλας που έχουν πάρει οι τιμές στο αιγοπρόβειο γάλα το τελευταίο διάστημα, όσο και της απουσίας ελέγχων και προστασίας του προϊόντος, αλλά και της φέτας», τόνισε ο κ. Κύρτσιος, προσθέτοντας: «οι τιμές που πληρωνόμαστε από τις γαλακτοβιομηχανίες, μας γυρνούν πίσω πολλά χρόνια και συγκεκριμένα στο 2006».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΕΚ, στόχος των κτηνοτρόφων με τη διοργάνωση της συγκέντρωσης, είναι να επιδοθεί υπόμνημα στην υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία - Κόλλια Τσαρουχά και στην επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου. Στο υπόμνημα θα αναλύονται οι προβληματισμοί, αλλά και οι θέσεις και προτάσεις των Ελλήνων κτηνοτρόφων για την επιβίωση του κλάδου. Μεταξύ άλλων, οι Έλληνες κτηνοτρόφοι ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ, εντός του Φθινοπώρου αναμένεται να πάρει "σάρκα και οστά" το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων κτηνοτρόφων, με στόχο "μια ενιαία εθνική κτηνοτροφική εκπροσώπηση, διατηρώντας ταυτόχρονα τόσο η ΠΕΚ, όσο και ο ΣΕΚ την αυτοτέλειά τους ως δευτεροβάθμια όργανα". Ήδη, πενταμελής επιτροπή ετοιμάζει το καταστατικό του νέου οργάνου.

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις