ΠΑΙΔΕΙΑ

Χημεία - ΑΟΘ Πανελλήνιες 2017: «Πανωλεθρία» με τα θέματα - Τι λένε οι φροντιστές

Χημεία - ΑΟΘ Πανελλήνιες 2017: «Πανωλεθρία» με τα θέματα - Τι λένε οι φροντιστές
panellinies 2017, panelladikes 2017, themata panellinies 2017, themata panelladikes 2017, apantiseis panellinies 2017, apantiseis panelladikes 2017

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στα Λατινικά, οι υποψήφιοι των Θετικών Σπουδών στη Χημεία και των σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις απαντήσεις σε Χημεία, Λατινικά και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, από τα φροντιστήρια «ΝEO»

«Μεγάλης έκτασης, σχεδόν από όλη την εξεταστέα ύλη και κλιμακούμενης δυσκολίας», χαρακτηρίζει τα θέματα της Χημείας η Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ).

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Τα σημερινά θέματα είχαν μεγάλη έκταση και απαιτούσαν αρκετό χρόνο για τη λύση τους. Αναφέρονται σχεδόν σε όλη την έκταση της εξεταστέας ύλης και ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Είναι αντιμετωπίσιμα από τους καλά προετοιμασμένους μαθητές και πιο δύσκολα από τα περυσινά θέματα».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΟΕΦΕ, τα θέματα των Λατινικών χαρακτηρίζονται κλιμακούμενης δυσκολίας, καθώς «είναι διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους υποψηφίους».

«Ζητήθηκε η μετάφραση τριών αποσπασμάτων από κείμενα που οι υποψήφιοι είχαν διδαχτεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Στο σκέλος της γραμματικής ζητήθηκαν τύποι που καλύπτουν όλο το εύρος της, με κάποιες ιδιαιτερότητες, που όμως σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν προβλήματα, αρκεί ο υποψήφιος να έχει καλή γνώση και να είναι σωστά προετοιμασμένος. Στο σκέλος του συντακτικού οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ασκήσεις στις οποίες μπορούσαν να ανταπεξέλθουν χωρίς προβλήματα», καταλήγει η ΟΕΦΕ, τονίζοντας ότι σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι αρκετά καλά προετοιμασμένοι και προσεκτικοί.

Τέλος, όσον αφορά στα θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με πλήρη κάλυψη της ύλης.

«Η ποσότητα των απαντήσεων στις ομάδες ανοιχτού τύπου (Β, Γ, Δ) ήταν ευρύτερη από προηγούμενες χρονιές, καθώς απαιτούσε προσεκτική ανάγνωση των δεδομένων των ερωτημάτων και σε βάθος γνώση όλης της ύλης», συμπληρώνει η ΟΕΦΕ.

Οι φροντιστές τονίζουν ότι απαραίτητες για την επιτυχία ήταν η μαθηματική αντίληψη και οι ικανότητες διαγραμματικής απεικόνισης, ενώ ως προς τη σαφήνεια των ερωτημάτων ήταν «ορθώς διατυπωμένα, χωρίς ασάφειες παρά τον αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας».

Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλαδικές 2017 θα διαρκέσουν έως τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

panellinies 2017

Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), Ελεύθερο (26/6) και Γραμμικό Σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6).

Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Συνεχής ροή για τα θέματα των Πανελληνίων - Πανελλαδικών 2017

Τέλος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 29 Ιουνίου και θα ακολουθήσει η διαδικασία υποβολής μηχανογραφικού από τους υποψηφίους.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2017 είναι το εξής:

programma

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες.

Το πρόγραμμα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων των μαθημάτων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ γενικής παιδείας και ειδικότητας έτους 2017 είναι το εξής:

programma3

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας "Αρχιτεκτονικό Σχέδιο", για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Το πρόγραμμα των εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων των υποψηφίων για εισαγωγή σε Τμήματα Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και των Σχολών Τουριστικής Εκπ/σης, για τα οποία απαιτείται εξέταση σε ειδικά μαθήματα είναι το εξής:

programma4

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ.,

μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

- των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

- των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

- του ειδικού μαθήματος «ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

panellinies 2017 copy

Ως προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2017-18 ορίζεται το διάστημα από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Νεοελληνική Γλώσσα

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στην Ιστορία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Φυσική

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στην Ανάπτυξη Εφαρμογών

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Λατινικά

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Χημεία

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στη Βιολογία Κατεύθυνσης

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα προσομοίωσης στα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας

Σχετικές ειδήσεις