ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τον Απρίλιο εγκαινιάζεται η οικία Χατζιδάκι ως πολυχώρος τέχνης και σκέψης

Τον Απρίλιο εγκαινιάζεται η οικία Χατζιδάκι ως πολυχώρος τέχνης και σκέψης

Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία και στις επόμενες γενιές η Οικία Χατζιδάκι στην Ξάνθη. Στη γειτονική πόλη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναστύλωσης της οικίας του διεθνούς φήμης Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα που θα αποτελέσει πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης.

Τα εγκαίνια θα τελεστούν το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα στις 17 Απριλίου, όπως ανακοίνωσε η αντιπεριφέρεια Ξάνθης, "Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχωρά σε όλες τις διεργασίες στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης (το σπίτι που γεννήθηκε ο Μάνος Χατζιδάκις), έχοντας άριστη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών, ώστε να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 17 Απριλίου 2016.

Ειδικά, υπήρξε η αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια, όπου ζητήθηκε από τους επιγόνους και γνώστες της προσωπικότητας του Μάνου Χατζιδάκι. Η συμβολή τους στο να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια με αγάπη και σεβασμό στην ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού ήταν απεριόριστη. Επίσης, με μεγάλη χαρά μας χορήγησαν υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη. Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και στο μέλλον με μοναδικό σκοπό, ο κόσμος να γνωρίσει και να κάνει κτήμα το έργο του Μάνου Χατζίδάκι", αναφέρει η ανακοίνωση της αντιπεριφέρειας Ξάνθης.

Το κτίριο γνωστό ως φρουραρχείο Ξάνθης, βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης και είναι χαρακτηρισμένο ως έργο τέχνης και ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο. Στο κέντρο Μάνος Χατζιδάκις θα ενταχθούν οι παρακάτω τομείς δραστηριοτήτων: Τομέας πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, τομέας αγώνων τέχνης, τομέας μουσικών συνόλων, τομέας ραδιοφωνικού σταθμού, τομέας πολύτροπο, τομέας δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά, τομέας παραγωγικών εκδόσεων, τομέας πολιτιστικών ανταλλαγών, τομέας πολίτης Χατζιδάκις (καλλιέργεια και παραγωγή ήθους και συνείδησης του πολίτη που μετέχει στα κοινά και προασπίζεται τις αξίες της δημοκρατίας)

Πηγή:xronos.gr

Σχετικές ειδήσεις