ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Μεταφέρουν μετανάστες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ - Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Μυτιλήνη: Μεταφέρουν μετανάστες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ - Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Προς τον νέο καταυλισμό έχουν οδηγηθεί, ήδη, 450 πρόσφυγες και μετανάστες στο πλαίσιο της επιχείρησης της Αστυνομίας για τη μετακίνησή τους στο Καρά Τεπέ που ξεκίνησε στις 8 το πρωί και συνεχίζεται. 

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παρτσάλης

Από αυτούς οι 200 υποβλήθηκαν σε υγειονομική εξέταση και σε εξέταση για κορονοϊό με γρήγορα τεστ και μπήκαν στον νέο καταυλισμό.

Την ίδια ώρα πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων και μεταναστών από τμήματα του δρόμου και κτήματα όπου δεν επιχειρεί η Αστυνομία, μαζεύουν τα πράγματα τους και αποχωρούν κινούμενοι από μόνοι τους προς τον νέο καταυλισμό, περνώντας μέσα από τα μπλόκα της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης, από αστυνομικές δυνάμεις, στις οποίες συμμετέχουν και 70 γυναίκες αστυνομικοί. Πρόκειται για επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο, όπως σημειώνουν συμμετέχοντες.

Συγκεκριμένα, η Αστυνομία ξεκίνησε επιχείρηση εκκένωσης του δρόμου και προώθησης των προσφύγων και μεταναστών στο νέο καμπ. Ήδη, έχουν στενέψει τον δρόμο όπου είχαν κατασκηνώσει οι μετανάστες κατά 200 μέτρα, προτρέποντας τους με αυτό τον τρόπο, να φύγουν από το σημείο που βρίσκονται και να εισέλθουν στο νέο καμπ.

Όπως φαίνεται από μία πρώτη εικόνα, οι μετανάστες δείχνουν να υπακούν στις συστάσεις της αστυνομίας, μαζεύοντας τα πράγματά τους.

Το πλάνο της Αστυνομίας ήταν εξ' αρχής να μπουν στον καταυλισμό, που έχει στηθεί στον δρόμο και να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Το Newsbomb.gr, βρίσκεται στην περιοχή, καταγράφοντας εικόνες από το σημείο.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

Δείτε εικόνα από το σημείο:

Όπως βλέπουμε στις εικόνες οι πρόσφυγες και οι μεταναστες ξεκίνησαν να φεύγουν σιγά σιγά, ενώ στην πλειοψηφία τους πρόκειται για οικογένειες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία «Ιανός»: Πλησιάζει ο μεσογειακός κυκλώνας - Πότε αρχίζουν οι καταιγίδες