ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Το «Σισμανόγλειο» πιθανό να γίνει νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid-19

Σισμανόγλειο
Το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο αναμένεται να δέχεται μόνο covid ασθενείς.
INTIME / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες, έχει φέρει κινητοποίηση στο ΕΣΥ και ένα ακόμα νοσοκομείο αναμένεται να δέχεται αποκλειστικά Covid ασθενείς.

H προοπτική αύξησης στις νοσηλείες τις επόμενες εβδομάδες, μετά τη «ψυχρολουσία» κρουσμάτων, ανησυχεί κυβέρνηση και επιστήμονες που θέτουν σε εφαρμογή το έκτακτο σχέδιο στήριξης του ΕΣΥ, ενώ νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορωνοϊό αναμένεται να «κλειδώσει» τις επόμενες μέρες στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, συζητείται η μετατροπή του Σισμανόγλειου σε νοσοκομείο που θα αφορά τη νοσηλεία αποκλειστικά ασθενών COVID. Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι νοσηλείες παιδιών.

Γίνεται πλέον εμφανές το ζητούμενο, πέρα από τα χιλιάδες καθημερινά κρούσματα, το οποίο είναι το να αντέξει το ΕΣΥ ένα ακόμα κύμα πανδημίας. Μάλιστα, αυτή τη φορά φαίνεται πως το πρόβλημα – πέρα από τις ΜΕΘ που σταθερά απασχολούν – αφορά και απλές κλίνες. Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία το προηγούμενο 24ωρο αυξήθηκαν κατά 41% και αν αυτό συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αντιλαμβάνεται κανείς πως σε λίγο τα νοσοκομεία δεν θα έχουν… χιλιοστό χώρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Η κατανομή των 33.716 νέων λοιμώξεων - 12.884 στην Αττική και 3.739 στη Θεσσαλονίκη

Θρήνος: Πέθανε από κορονοϊό ο 23χρονος αρσιβαρίστας, Τζέιμς Κονδύλιος

Survivor: Ο λόγος που αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το ριάλιτι επιβίωσης