ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Αυξάνονται οι καταγγελίες από εργαζόμενους - Δωμάτια γεμάτα μούχλα και κατσαρίδες

Μύκονος: Αυξάνονται οι καταγγελίες από εργαζόμενους - Δωμάτια γεμάτα μούχλα και κατσαρίδες
Tις πολύ δύσκολες συνθήκες διαμονής με τις οποίες έπρεπε να προσαρμοστεί, περιέγραψε μια νεαρή κοπέλα.
Glomex

«Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου» ανέφερε η κοπέλα για τις συνθήκες διαμονής που βιώσε ως εργαζόμενη στην Μύκονο.

Συγκλονίζει η μαρτυρία μιας νεαρής κοπέλας για τις πολύ δύσκολες συνθήκες διαμονής με τις οποίες έπρεπε να προσαρμοστεί, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μύκονο για λόγους εργασίας.

«Ήταν η χειρότερη εμπειρία που έχω ζήσει ποτέ μου. Τα δωμάτια ήταν πάρα πολύ μικρά, με 2-3 άτομα να μένουν μέσα, με πολλή υγρασία, με πολλή μούχλα και κατσαρίδες να πετάνε. Έκανα μπάνιο και καθάριζα τη μούχλα με βετέξ από πάνω μου. Μπορεί το δωμάτιο να μην είχε air condition σε συνθήκες αφόρητης ζέστης. Αναγκάστηκα να αγοράσω αφυγραντήρα στη μέση της σεζόν. Άλλο θέμα είναι η διατροφή. Σου υπόσχονται δύο ή τρία γεύματα την ημέρα και μόλις αντικρίζεις την πραγματικότητα αναγκάζεσαι να τρως απέξω», δήλωσε η κοπέλα στην τηλεόραση του open.

Μύκονος: Εργαζόμενη κοιμόταν 3 μήνες στο αυτοκίνητο

Oι καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας στα περισσότερα ελληνικά νησιά αυξάνονται συνεχώς. Οι εποχικοί εργαζόμενοι στους τουριστικούς προορισμούς καταγγέλλουν ανεπίτρεπτες συνθήκες εργασίας τη στιγμή που οι επιχειρήσεις λένε ότι δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες μία άλλη εποχιακή εργαζόμενη στο νησί της Μυκόνου προχώρησε σε μια απίστευτη καταγγελία τονίζοντας ότι για τρεις μήνες κοιμόταν στο αυτοκίνητο επειδή ο εργοδότης της την έβαλε να μένει σε σπίτι με ποντίκια.

Μπορεί να φαίνεται «ειδυλλιακό» για κάποιους το να δουλέψουν για τέσσερις ή πέντε μήνες στην Μύκονο, όμως, η αλήθεια είναι πως ορισμένες φορές οι συνθήκες που συναντούν εκεί είναι πολύ χειρότερες από αυτό που φαντάζονταν.

Ειδικά τα σπίτια ή δωμάτια επιβεβαιώνουν την εργασιακή εκμετάλλευση και τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν. Εργαζομένη που τις τελευταίες δύο σαιζόν απασχολείται στο νησί των Ανέμων αποκαλύπτει στον δημοσιογράφο Πέτρο Νάζο την δική της εμπειρία στο θέμα της διαμονής.

Όπως εξομολογείται στην κάμερα του Mykonos Live TV , αναγκάστηκε για τρεις ολόκληρους μήνες να κοιμάται στο αυτοκίνητο, καθώς το κατάλυμα που της παραχώρησε η επιχείρηση που εργαζόταν ήταν χωμένο σε σπηλιά, γεμάτο υγρασία, με έπιπλα φαγωμένα από τα ποντίκια, ενώ οι συγκάτοικοί της ήταν όλοι άντρες! Μπάνιο έκανε στις ντουζιέρες της παραλίας και πολλές φορές κοιμόταν στις ξαπλώστρες!

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Εργαζόμενη κοιμόταν 3 μήνες στο αυτοκίνητο γιατί την έβαλαν να μείνει σε… σπηλιά με ποντίκι

Τουρισμός: Αισιόδοξα μηνύματα για το καλοκαίρι στέλνουν από το Πάσχα Σαντορίνη και Μύκονος