ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Φωκίδα: Κατέρρευσε στοά σε μεταλλείο, καταπλακώθηκε ένα άτομο

Τραγωδία στη Φωκίδα: Κατέρρευσε στοά σε μεταλλείο, καταπλακώθηκε ένα άτομο
pixabay.com

Τραγωδία στα μεταλλεία Βάργιανης στη Φωκίδα στο 51ο χλμ Λαμίας – Άμφισσας, καθώς έπειτα από κατάρρευση στοάς κατέληξε ένας εργαζόμενος.

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Αρχές για την κατάρρευση στοάς στα μεταλλεία της Βάργιανης στη Φωκίδα στο 51ο χλμ Λαμίας – Άμφισσας που προκάλεσε τον θάνατο ενός ατόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ένας άτυχος άνδρας, 45 ετών, χειριστής μηχανήματος, καταπλακώθηκε από βράχο. Ακολούθησε επιχείρηση απεγκλωβισμού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας. ενώ εγκλωβίστηκαν επίσης, χωρίς να τραυματιστούν, ακόμα δύο άτομα.

Ωστόσο, η πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι πλην του 45χρονου που τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη στη στοά 617 όπου βράχος λόγω κατολίσθησης αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε όχημα στο οποίο επέβαινε ένα άτομο. Στη συνέχεια έγινε διάνοιξη της σήραγγας και έχει απομακρυνθεί ο βράχος.

Αυτή την στιγμή εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας προσπαθούν να φτάσουν σ' εκείνο το σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει την στοά ενώ έχουν ενημερωθεί από τους εργαζόμενους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας

Σύμφωνα με το fokidanews, το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για το περιστατικό:

«Η Διοίκηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σοβαρό εργατικό ατύχημα στο μεταλλείο της Imerys. Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δύο ακόμα εγκλωβισμένοι. Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ βρίσκεται εκεί και καταβάλει προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό. Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας καλεί κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. κανένας εργάτης να μπει για δουλειά!».

Σχετικές ειδήσεις

Συναγερμός στη Φωκίδα: Κατέρρευσε στοά σε μεταλλείο - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο

Κεραυνός σκότωσε 30 γίδια στο Λιδωρίκι Φωκίδας - «Από τύχη ζω» εξομολογείται ο κτηνοτρόφος

Τροχαίο στη Φωκίδα: «Ένα μαύρο σύννεφο έχει πέσει πάνω μας» - Θρήνος για το ζευγάρι που σκοτώθηκε