ΕΛΛΑΔΑ

Εκπέμπουν «SOS» οι κερασοπαραγωγοί του Α.Σ. Κοιλάδας Σπερχειού

Εκπέμπουν «SOS» οι κερασοπαραγωγοί του Α.Σ. Κοιλάδας Σπερχειού
Pexels.com

Κερασιές: Μεγάλη καταστροφή από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις

Κραυγή αγωνίας από τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κερασοπαραγωγών ΤΚ Φραντζή ΑΣ Κοιλάδας Σπερχειού, μετά τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις που χάλασαν ή κατέστρεψαν τελείως τον καρπό των δέντρων τους, όπως αναφέρει το lamiareport.gr.

Όπως επισημαίνουν: «μετά τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή Φραντζή και Γοργοποτάμου, η παραγωγή κερασιού στην περιοχή μας αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα σχισίματος και καρπόπτωσης του προϊόντος. Μάλιστα οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ολική καταστροφή σε όλες τις πρώιμες ποικιλίες».

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες μιας τέτοιας μεγάλης καταστροφής, οι κερασοπαραγωγοί της περιοχής, καλούν όλους τους αρμόδιους φορείς, να εργαστούν συλλογικά «προκειμένου ο ΕΛΓΑ να ασχοληθεί ΑΜΕΣΑ με την καταγραφή της τεράστιας ζημιάς. Οι εποχές που βιώνουμε είναι σκληρές για όλους και θα ήταν κρίμα να πάνε χαμένοι οι κόποι δεκάδων παραγωγών που από αυτές τις σοδειές εξαρτώνται οικογένειες και μικρά παιδιά. Ελπίζουμε σε άμεση κινητοποίηση με πράξεις!», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Κλειστό το Δημοτικό σχολείο της Κερασιάς στην Εύβοια λόγω χιονιά

Άγουρα Κεράσια: Τάνια Τρύπη-Κωνσταντίνος Καζάκος σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη

Λιγότερα και ακριβότερα τα κεράσια λόγω του παγετού