ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έγινε σε ελάχιστο χρόνο το Πτολεμαΐδα - Θεσσαλονίκη για να σωθεί το νεογέννητο βρέφος

Πώς έγινε σε ελάχιστο χρόνο το Πτολεμαΐδα - Θεσσαλονίκη για να σωθεί το νεογέννητο βρέφος

Η επιχείρηση μεταφοράς του βρέφους από την Πτολεμαΐδα στη Θεσσαλονίκη, ήταν κομβική έτσι ώστε να επανέλθει στη ζωή και να κρατηθεί σε αυτή μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών.

Ένα μικρό «θαύμα» συντελέστηκε στη Βόρεια Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα. Η γέννηση ενός μωρού, με καισαρική τομή, στο «Μποδοσάκειο» της Πτολεμαΐδας, με σοβαρές επιπλοκές δεν έδινε ελπίδες για ζωή στο βρέφος. Όπως λένε οι γιατροί, το μωρό δεν είχε καν σφυγμό στην αρχή, ωστόσο, όταν υπήρξε η επαναφορά του τότε άμεσα άρχισε η διαδικασία για να στηθεί ένα δίκτυο άμεσης διακομιδής στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΛΑΣ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ανέλαβαν αυτό το δύσκολο έργο, το οποίο και έφεραν σε πέρας σαν… αστραπή. Από τον κόμβο στο Κλειδί της Ημαθίας μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, οι αστυνομικοί άνοιξαν τον δρόμο και έτσι το μερικών ωρών αγοράκι έφτασε μέσα σε 24 λεπτά στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη.

Το βρέφος βρίσκεται σε υποθερμικό θάλαμο, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του. Ο πατέρας του βρέφους δήλωσε ότι το παιδί σώθηκε, ωστόσο οι γιατροί του νοσοκομείου καταβάλουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν κάθε πιθανή βλάβη που μπορεί να έχει, καθώς το παιδί γεννήθηκε χωρίς σφυγμό.