ΕΛΛΑΔΑ

Φαράγγι της Σαμαριάς: «Μάχη» στη ΜΕΘ δίνει ο 45χρονος που ακρωτηριάστηκε έπειτα από πτώση βράχου

Φαράγγι της Σαμαριάς: «Μάχη» στη ΜΕΘ δίνει ο 45χρονος που ακρωτηριάστηκε έπειτα από πτώση βράχου
Flashnews

Φαράγγι της Σαμαριάς: Δύσκολες ώρες για τον 45χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά όταν έπεσε πάνω στο πόδι του βράχος, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί.

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται διασωληνομένος ο 45χρονος Ισπανός τουρίστας που ακρωτηριάστηκε έπειτα από πτώση βράχων στο Φαράγγι της Σαμαριάς, λόγω του σεισμού που σημειώθηκε στα Χανιά το πρωί της Κυριακής.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο ενώ είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωσή του, με συμμετοχή της ΕΜΑΚ και πυροσβεστών.

Ο τραυματίας υποβλήθηκε σε ορθοπεδικό χειρουργείο, ωστόσο κρωτηριάστηκε το δεξί του πόδι, κάτω από το γόνατο, σύμφωνα με το cretalive.gr

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση ενώ έχει χάσει πολύ αίμα με τους γιατρούς να έχουν να αντιμετωπίσουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Την ίδια ώρα στο φαράγγι έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των επισκεπτών, ενώ εκδόθηκε και μήνυμα από το «112» προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνα σημεία για κατολίσθηση.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Γιατρός βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Φωτογραφίες από τη διάσωση του 45χρονου

Η επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνονται και στις φωτογραφίες της ΕΡΤ, όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Σε εξέλιξη το σχέδιο για τη διαφυφή των επισκεπτών

Εν τω μεταξύ πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του πολιτικού οργάνου στη θέση Ξυλόσκαλο και σύγκλιση ΣΟΠΠ υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι μετέβησαν εν πλω στην Αγία Ρούμελη προκειμένου να συντονίσουν επιτόπου την επιχείρηση εκκένωσης του δρυμού.

Σε εξέλιξη είναι και η έξοδος επισκεπτών από το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό υπό τον φόβο νέας κατολίσθησης. Την επιχείρηση εκκένωσης συντόνισε και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Σχετικές ειδήσεις