ΕΛΛΑΔΑ

«Άβατο» των εμπρηστών ο Ασπρόπυργος: 1.690 προσαγωγές μέσα στον Αύγουστο

«Άβατο» των εμπρηστών ο Ασπρόπυργος: 1.690 προσαγωγές μέσα στον Αύγουστο

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τις πυρκαγιές που ξεσπούν σε καθημερινή βάση στον Ασπρόπυργο 

Συνολικά 473 φωτιές έχουν εκδηλωθεί λόγω καύσης υλικών από τον Απρίλιο στον Ασπρόπυργο, με την περιοχή να έχει μετατραπεί σε «εμπρηστικό άβατο».

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής, οι πυρκαγιές αποτελούν έναν καθημερινό εφιάλτη καθώς Ρoμά καίνε συνεχώς λάστιχα και σκουπίδια για να πάρουν χαλκό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον παράδρομο του Προαστιακού, δίπλα στον καταυλισμό Νέα Ζωή υπάρχει ένας σωρός από καμένα καλώδια και λάστιχα, όπως δείχνουν πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

«Μόνιμο φαινόμενο να παίρνουν τα λάστιχα και να τα καίνε εις βάρος του περιβάλλοντος για να πάρουν λίγο χαλκό», λέει ένας κάτοικος της περιοχής.

«Υπέυθυνοι είναι οι Ρομά, γνωρίζουμε όλοι μας ότι είναι καθημερινό φαινόμενο», καταγγέλλει ένας άλλος κάτοικος.

Το ζήτημα αποτελέι «πονοκέφαλο» και για τον τοπικό δήμο: «Είναι 4-5 φωτιές ημερησίως. Το δυστύχημα είναι ότι από το δημοτικό φωτισμό παίρνουν κάτι καλώδια, που τα καίνε το βράδυ για να πάρουν τον χαλκό. Από βουλκανιζαντέρ και συνεργεία κλέβουν λάστιχα και τα καίνε για να παίρνουν το σύρμα που έχει το κάθε ελαστικό. Κατά καιρούς έχουν διαπιστωθεί τεράστιες πυρκαγιές σε επιχειρήσεις για να εκμεταλλευτούν την κατάσταση αυτές οι ομάδες για να μπουν μετά στις επιχειρήσεις και να πάρουν το μέταλλο», λέει στον Alpha ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου

Πυροσβέστες μάλιστα που ήρθαν να κατασβέσουν φωτιά στη βιομηχανική περιοχή του Ασπροπύργου στις 22 Αυγούστου δέχθηκαν πετροπόλεμο από ομάδα Ρομά

Σύμφωνα με το αρχηγείο της Αστυνομίας γίνονται καθημερινά αστυνομικές επιχειρήσεις, μόνο τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκαν 1.690 προσαγωγές, 285 συλλήψεις, ενώ καταγράφηκαν 2.915 παραβάσεις.