ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη και την Τετάρτη - Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Κρήτη: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα την Τρίτη και την Τετάρτη - Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
INTIME

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023. Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης βρίσκεται σε εγρήγορση

Στην ενημέρωση για ραγδαία επιδείνωση του καιρού, προχώρησε η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, μετά από το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ.

Όπως αναφέρεται, προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και θα επηρεάσουν κυρίως την Δυτική Κρήτη την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην Νότια Κρήτη, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, περισσότερες λεπτομέρειες θα δίδονται στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Από την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης γίνεται σαφές, ότι όλες οι υπηρεσίες και τα τεχνικά μέσα της Περιφέρειας Κρήτης που αποτελούν τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό.

Μάλιστα υπενθυμίζεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιοχές όπου εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα και να εφαρμόζουν πιστά τις οδηγίες αυτοπροστασίας.