ΕΛΛΑΔΑ

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: «Είχαμε εισροή υδάτων από το βράδυ του Σαββάτου», κατέθεσε ο Αιγύπτιος

Ναυάγιο στη Μυτιλήνη: «Είχαμε εισροή υδάτων από το βράδυ του Σαββάτου», κατέθεσε ο Αιγύπτιος

Ο διασωθείς Αιγύπτιος από το ναυάγιο στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές κατά τη βύθιση του φορτηγού πλοιού.

Ο νεαρός Αιγύπτιος μηχανικός ο οποίος είναι ο μοναδικός που έχει διασωθεί, μέχρι στιγμής, από το ναυάγιο του φορτηγού πλοιού στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, δήλωσε ότι το καράβι έμπαζε νερά από χθες, Σάββατο.

«Από χθες το βράδυ το πλοίο έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες και ότι είχαμε στο πλοίο να τα βγάλουμε. Κάποια στιγμή το καράβι τρύπησε. Άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4 με 5 άτομα να πηδούν και εκείνοι στο νερό. Από εκεί και πέρα δεν τους ξαναείδα», είπε συγκεκριμένα ο διασωθείς σύμφωνα με το MEGA.

Ο Αιγύπτιος κατάφερε να βγει ζωντανός μετά από 4 ώρες μέσα στη θαλασσοταραχή, ενώ ένας ακόμη συμπατριώτης του εντοπίστηκε νεκρός. Η μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων ναυτικών θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ολονύχτιες έρευνες από το Λιμενικό για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων

Οι έρευνες για τους 12 ναυτικούς που εξακολουθούν να ανγοούνται θα συννεχιστόυν όλη τη νύχτα μετά το ναυάγιο φορτηγού πλοίου το οποίο βυθίστηκε το πρωί της Κυριακής.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η αναζήτηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων καθίσταται δύσκολη λόγω του σκότους αλλά και των καιρικών συνθηκών, παρότι έχει πέσει η ένταση των ανέμων.

Στις έρευνες συμμετέχει ελικόπτερο το οποίο θα φωτίζει την περιοχή ενώ έχουν δεσμευτεί επτά παραπλέοντα πλοία από τον θάλαμο έρευνας και διάσωσης αλλά κι ενός πλωτού ανοιχτής θαλάσσης.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχει διασωθεί ένα Αιγύπτιος, ενώ το μεσημέρι ανασύρθηκε η σορός ενός άλλου. Στο RAPTOR με σημαία Κομόρες επέβαιναν συνολικά 14 άτομα πλήρωμα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι) και μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το σημείο των ερευνών:

Η δραματική περιγραφή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στο Newsbomb.gr

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος

«Η θάλασσα είναι ταραγμένη με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει το έργο του λιμενικού. Παρά τους ισχυρούς ανέμους των 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή το λιμενικό περνάει συνεχώς από το σημείο. Το πλοίο βυθίστηκε 4 μίλια μακριά από την Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στα ανοιχτά της Ερεσού», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν είναι αισιόδοξος σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας απάντησε: «Πιστεύουμε στο θεό».

Το μοιραίο ταξίδι πλοίου που «κατάπιε» η θάλασσα ανοιχτά της Μυτιλήνης

Υπενθυμίζεται ότι το RAPTOR , εξέπεμψε «MAYDAY» στα ανοιχτά της Μυτιλήνης πριν εξαφανιστεί.

Το RAPTOR είχε σαλπάρει από το λιμάνι Al Dekheila της Αιγύπτου. Το φορτηγό πλοίο μετέφερε αλάτι ενώ είχε κατασκευαστεί το 1984, ενώ είχε μήκος 106 μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις