ΕΛΛΑΔΑ

Ένα στα τρία παιδιά θύματα bullying στα σχολεία - Τι απαντούν οι ειδικοί

Ένα στα τρία παιδιά θύματα bullying στα σχολεία - Τι απαντούν οι ειδικοί

Έρευνα του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας του Χαμόγελου του Παιδιού δείχνει ότι ένα στα τρία παιδιά έχει δεχθεί σχολικό bullying

Όλο και πιο βίαια περιστατικά σχολικού εκφοβισμού προκαλούν ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς. «Τα παιδιά της Γ' Λυκείου θα πειράξουν για παράδειγμα τα παιδιά της Α' Λυκείου», αναφέρει στον Alpha μαθήτρια για το bullying και τους ξυλοδαρμούς στα σχολεία.

«Έχουν ξεφύγει τα παιδιά, υπάρχει αρκετή βία στα σχολεία», έρχονται να συμπληρώσουν γονείς. «Στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και κάνουμε 100 σταυρούς», προσθέτουν.

Σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό, Θ. Κατσωνόπουλο, έχουν αυξηθεί τα περιστατικά του bullying, της παραβατικότητας ανηλίκων και της ενδοσχολικής βίας. «Τα παιδιά τον καιρό της πανδημίας αποξενώθηκαν, ήταν μπροστά σε μία οθόνη και έχασαν την επαφή με τον συμμαθητή τους», τονίζει χαρακτηριστικά στον Alpha ο εκπαιδευτικός.

Πάντως, έρευνα του Εθνικού Παρατηρητηρίου Παιδικής Ευημερίας του Χαμόγελου του Παιδιού δείχνει ότι ένα στα τρία παιδιά έχει δεχθεί σχολικό bullying. Μάλιστα, τα πιο συχνά θύματα είναι τα παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες, τα κορίτσια και τα παιδιά μεταναστών. «Τα παιδιά που θυματοποιούνται είναι παιδιά που στερούνται την κατάλληλη διατροφή και σε μικρότερο βαθμό διαβιούν σε κρύο σπίτι ή δεν έχουν καθόλου θέρμανση», αναφέρει στον Alpha συντονίστρια του Χαμόγελου του Παιδιού.