ΕΛΛΑΔΑ

Νέος Κόσμος: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Νέος Κόσμος: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Νέος Κόσμος: Επαγγελματίες εκτελεστές οι δράστες – Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών σχετικά με την εν ψυχρώ εκτέλεση στον Νέο Κόσμο. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών που συμμετείχαν στη δολοφονία του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, έξω από πρατήριο υγρών καυσίμων στον Νέο Κόσμο.

Το θύμα, παρόλο που επέβαινε σε θωρακισμένη BMW, δέχθηκε πάνω από 90 σφαίρες από τους δύο εκτελεστές. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο εντοπίστηκαν 97 κάλυκες στη συντριπτική τους πλειονότητα από καλάσνικοφ.

Ο 44χρονος, που είχε το παρατσούκλι «Ζαμπόν» φέρεται να ήταν επί σειρά ετών ο βασικός εκτελεστής της «Greek Mafia». Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλος οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα «ακριβότερα» συμβόλαια θανάτου το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει «ανακατατάξεις» στον κόσμο της νύχτας, και αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο.

Όπως αποκάλυψε στην τηλεόραση του Mega, ο αστυνομικός συντάκτης σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., που είχαν παρακολουθήσει κατά το παρελθόν το θύμα, είχαν παρατηρήσει πως καθυστερούσε να βάλει μπρος στο αμάξι όταν έμπαινε μέσα ενώ επιπλέον, τον τελευταίο χρόνο δεν είχε φρουρά.

Μάλιστα, όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης, ο λόγος που δεν είχε την φρουρά του ήταν καθώς μετά από έναν κύκλο αλληλοεξοντώσεων, έλεγε «ποιος να μου επιτεθεί;»

Πολύ σημαντικό για την υπόθεση θεωρείται το γεγονός πως οι αστυνομικοί βρίσκουν ομοιότητες της επίθεσης αυτής με μία που είχε καταγραφεί τον Ιούνιο του 2022 σε πρατήριο καυσίμων στον Γέρακα. Τότε, οι αστυνομικοί είχαν κάποια στοιχεία για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες και είχαν την πληροφορία πως συμμετέχει ένας άλλος ποινικός, ο οποίος είχε δολοφονηθεί πριν από μερικούς μήνες στον Κορυδαλλό.

Επίσης, μαζί τους ήταν και αρκετοί στρατολογημένοι αλλοδαποί που είχαν έρθει από χώρα των Βαλκανίων και οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι με το περιστατικό του 2022 ώστε να εκδικηθούν για τον συνεργάτη τους.