ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από το Μιλάνο το αυτοκίνητο των εκτελεστών του Ζαμπούνη

Νέος Κόσμος: Κλεμμένο από το Μιλάνο το αυτοκίνητο των εκτελεστών του Ζαμπούνη

Ποια είναι τα νέα στοιχεία για τη μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο 

Όσο περνούν οι ώρες οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της μαφιόζικης εκτέλεσης του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο προσπαθούν να φτάσουν στους δράστες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του OPEN, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές του 44χρονου είχε κλαπεί από το Μιλάνο. Οι δράστες, μάλιστα, που εκτέλεσαν κατά γράμμα το συμβόλαιο θανάτου ήταν επαγγελματίες - εκτελεστές και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπως φάνηκε και στα βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας πρώτο το Newsbomb.gr.

Το προφίλ των εκτελεστών του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Όπως μπορείτε να δείτε, οι επαγγελματίες δολοφόνει είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την εκτέλεση του πιο ακριβοπληρωμένου συμβολαίου στην Ελλάδα έπειτα από αυτό για τον Βασίλη Στεφανάκο.

Οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι οι δράστες είχαν πληροφόρηση για τις κινήσεις του θύματός τους. Το βενζινάδικο του 44χρονου βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο.

Οι δράστες, όπως όλα δείχνουν, βρίσκονταν με το αυτοκίνητο σε απόσταση λίγων μέτρων από το βενζινάδικο και προσέγγισαν τον στόχο τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Από το αυτοκίνητο κατέβηκαν δύο άτομα ντυμένα στα μαύρα, με τον πρώτο από αυτούς να τρέχει προς την πόρτα του οδηγού και να αδειάζει δύο γεμιστήρες από Καλάσνικοφ στο παράθυρο του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Εκείνος δεν φαίνεται να ανησυχούσε. Είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και δεν περίμενε την επίθεση εναντίον του, παρά το γεγονός ότι ήταν οπλισμένος.

Ο δεύτερος δράστης αρχικά κάλυψε τον σύνεργό του, καθώς κάθεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και κοιτάει προς το δρόμο. Μόλις ο πρώτος εκτελεστής ρίξει περίπου 60 σφαίρες, τότε αλλάζει θέσεις με τον συνεργό του ο οποίος «γαζώνει» τον 44χρονο άνδρα από το παράθυρο του συνοδηγού και στη συνέχεια τρέχει και επιβιβάζεται στο πολυτελές Lexus.

Ο πρώτος δολοφόνος που έριξε και τις περισσότερες σφαίρες, θα ανοίξει εκείνη τη στιγμή την πόρτα του οδηγού και με ένα πιστόλι θα πυροβολήσει ξανά τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, για να βεβαιωθεί ότι έχει εκτελεστεί η εντολή του ηθικού αυτουργού ότι σε κάθε περίπτωση «ο 44χρονος πρέπει να βγει από τη μέση».

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Πλέον στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ο κύκλος του Βαγγέλη Ζαμπούνη. Του ανθρώπου που έχει πλέον τον τίτλο «το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου» στην Αθήνα.

Το Ανθρωποκτονιών προσπαθεί να αξιοποιήσει τα στοιχεία που συνέλεξε από το σημείο της εκτέλεσης. Παράλληλα, τα ευρήματα από τις κάμερες ασφαλείας είναι ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια των Αρχών καθώς γίνεται προσπάθεια να βρεθεί έστω μια λάθος κίνηση της ομάδας των τεσσάρων που θα προδώσει τα στοιχεία τους.

Φυσικά, θα κληθούν για καταθέσεις άνθρωποι τόσο από το περιβάλλον του Ζαμπούνη όσο και άτομα που γνωρίζουν πράγματα και γεγονότα της αθηναϊκής νύχτας ώστε να δώσουν μια πληρέστερη εικόνα για το αν το θύμα είχε «ανοιχτές» έχθρες.

Πώς ήξεραν που βρίσκεται ο Ζαμπούνης;

Ενημερώθηκαν από άτομα που έλεγξαν το σημείο πριν χτυπήσουν. Αυτό είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται. Δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεση να πέρασε από το σημείο κάποιο όχημα που έλεγξε το πεδίο και ενημέρωσε τους εκτελεστές οι οποίοι κινούνταν προς το σημείο.

Δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι άτομο από τον κύκλο του θύματος να «άνοιξε το δρόμο».

Η εκτέλεση του 44χρονου κρίνεται ως κομβική και τους επόμενους μήνες ορισμένοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη θέση του με κάθε κόστος, με κάθε τίμημα. Ο κύκλος τους αίματος άνοιξε ξανά και όσοι γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια εκτέλεση που αφήνει μια για πάντα στο συρτάρι υποθέσεις από το παρελθόν.

Αυτός που έδωσε την εντολή, ο ηθικός αυτουργός είναι ένα από τα κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το χάρτη της νύχτας στην Αθήνα, εκτιμούν από την ΕΛ ΑΣ. Το θύμα είχε εχθρούς όμως η πλειοψηφία τον φοβόταν. Ελάχιστοι θα τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Έτσι κλείνει αρκετά για την αστυνομία ο κύκλος των πιθανών μαφιόζων που θα έδινε εντολή να εξαφανίσουν τον Ζαμπούνη.

Επίσης ο άνθρωπος που έδωσε μια τέτοια εντολή την πλήρωσε ακριβά.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ. ΑΣ το ποσό εκτιμάται πάνω από 300.000 ευρώ. Το πρόσωπο αυτό για να ισχυροποιηθεί και να επιβληθεί στη νύχτα θα αφήσει να εννοηθεί σε κύκλους ότι έβγαλε μια για πάντα από την άκρη έναν από τους πιο σκληρούς της Ελληνικής μαφίας. Η ίδια η νύχτα λοιπόν είναι αυτή που θα οδηγήσει στον ηθικό αυτουργό.

Όσο για τους φυσικούς αυτουργούς ο εντοπισμός τους είναι δύσκολος όχι όμως αδύνατος. Μπορεί να κινήθηκαν αθόρυβα και αστραπιαία, σε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα είχαν στείλει στο θάνατο τον στόχο τους και σε πολύ γρήγορο χρόνο φτάσανε στο σημείο "εξουδετέρωσης στοιχείων", έκαψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν με άλλο μέσο. Ωστόσο έκαναν λάθη. Δεν κινήθηκαν επαγγελματικά. Σίγουρα το έχουν ξανακάνει, όμως αυτή τη φορά είχαν "μεγάλο βάρος" και έδρασαν σαν να ήταν η πρώτη φορά. Έπεσε δύο φορές η γεμιστήρα στο πάτωμα. Ο εκτελεστής βγάζει το 9αρι από το μπουφάν αφού πρώτα πέτα κάτω το όπλο. Αν δει κάποιος με προσοχή το βίντεο διακρίνονται τα μάτια τους, φορούν σκούφο και χειρουργική μάσκα. Αξιωματικοί της ΕΛ. ΑΣ θεωρούν πως ήξεραν ποιον σκοτώνουν.

Όσο κι αν το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου θεωρείται το πιο ακριβοπληρωμένο στη χώρα μας, όπως φάνηκε από τα οπτικά ντοκουμέντα που έφερε στο φως το newsbomb, δεν ήταν και τόσο δύσκολο να εκτελεστεί. Ο Ζαμπούνης ήταν... απροετοίμαστος.

Ίσως ένιωθε τόσο ισχυρός που δεν φοβόταν ένα τέτοιο σενάριο.

  1. Είχε όπλα στην κατοχή του όμως δεν το είχε σε σημείο εύκολης πρόσβασης. Το ένα ήταν στο πορτ παγκάζ και το άλλο στο τσαντάκι του.
  2. Μπήκε στο αμάξι και δεν κλείδωσε τις πόρτες εσωτερικά
  3. Το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο ανάποδα στο δρόμο και όχι με κατεύθυνση γρήγορης διαφυγής από το σημείο
  4. Κατέβηκε από το αμάξι και κινήθηκε αργά στο χώρο.

Σχετικές ειδήσεις