ΕΛΛΑΔΑ

Ερμού: Απολογείται σήμερα ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη

Ερμού: Απολογείται σήμερα ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη

Η 22χρονη δέχτηκε «τυφλή» επίθεση από έναν Ιρακινό ενώ περπατούσε στην Ερμού

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου, ο 42χρονος Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού.

Η 22χρονη δέχτηκε «τυφλή» επίθεση από έναν Ιρακινό ενώ περπατούσε στην Ερμού καθώς την μαχαίρωσε πισώπλατα και μάλιστα δύο φορές. Το σακίδιο της νεαρής ήταν αυτό που της έσωσε τη ζωή, καθώς ανέκοψε την φόρα των χτυπημάτων.

Η κοπέλα αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο καθώς υπέστη ρήξη πνεύμονα, ρήξη διαφράγματος, ένα σπασμένο πλευρό και πραγματοποιήθηκε θωρακοτομή. Η κατάστασή της είναι αυτή τη στιγμή είναι καλή, και δεν είναι διασωληνωμένη. Μάλιστα, σύμφωνα με τους γονείς της, τα πρώτα της λόγια όταν συνήλθε ήταν, εάν ο δράστης είναι στη φυλακή.

Ενδεχομένως ο 42χρονος να χρειαστεί πραγματογνωμοσύνη και από ψυχίατρο καθώς όπως είπε στους περαστικούς «επιτέθηκε στην γυναίκα γιατί νόμιζε ότι είναι κατάσκοπος που τον παρακολουθούσε». Η Europol αναμένεται να δώσει απαντήσεις για τον δράστη στην Ελληνική Αστυνομία για τον άνδρα, που έφερε γερμανικό διαβατήριο και είχε φτάσει στην Αθήνα επιλέγοντας τυχαία το θύμα του.