ΕΘΝΙΚΑ

Τουρκική προπαγάνδα: Ταινία – υπερπαραγωγή για την Άλωση

Τουρκική προπαγάνδα: Ταινία – υπερπαραγωγή για την Άλωση

Συνεχίζουν ακάθεκτοι οι Τούρκοι την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και της Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

Εκτός από τις καθημερινές υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο και τα συνεχή εθνικιστικά παραληρήματα κατά της χώρας μας, οι «γείτονες» προχωρούν ένα βήμα παραπέρα επεκτείνοντας την προπαγάνδα και στον κινηματογράφο.

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν επική υπερπαραγωγή με την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453.

Η ταινία που θα κοστίσει πάνω από 17 εκατομμύρια ευρώ, προβάλει με τα μελανότερα χρώματα τους Βυζαντινούς, ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα στην τουρκική προσπάθεια απαξίωσης των Βυζαντινών, είναι ο «υποτιθέμενος» Κωνσταντίνος ΙΑ’ Παλαιολόγος.

Στην τουρκικό εθνικιστικό, προπαγανδιστικό παραλήρημα, παρουσιάζεται η πολιορκία της Κωνσταντινούπολης ως αποτέλεσμα εκδίκησης των Οθωμανών για τις προηγούμενες σφαγές μουσουλμανικού άμαχου πληθυσμού, μεταξύ των οποίων και παιδιά, κυρίως από τους Σταυροφόρους.

Η ταινία που είναι στην Τουρκική γλώσσα, είναι σκηνοθετημένη από τον παγκοσμίως άγνωστο Τούρκο σκηνοθέτη, Φαρούκ Αξού και φέρει τον τίτλο “Fetih 1453”.

Αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 2 Φεβρουαρίου 2012 και να παιχτεί ανάμεσα σε άλλες χώρες, και στις Μ. Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ρωσία, Σκόπια και Γαλλία.