ΕΘΝΙΚΑ

Μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε Φουκουσίμα με τα χημικά του Άσαντ

Μετατρέπουν τη Μεσόγειο σε Φουκουσίμα με τα χημικά του Άσαντ

- Περίπου 700 τόνοι χημικών από τα άκρως επικίνδυνα αποθέματα της Συρίας θα ριχτούν ανοιχτά της Κρήτης.

- Εκκωφαντική σιωπή από το υπουργείο Εξωτερικών και σιωπή-αδιαφορίας;-από Βενιζέλο

Περίπου 700 τόνοι χημικών από τα άκρως επικίνδυνα αποθέματα του Άσαντ θα ριχτούν, αφού υποτίθεται καταστραφούν στην Μεσόγειο, με πιθανότερο σημείο το τρίγωνο μεταξύ Σικελίας – Μάλτας και της Κρήτης.

Η μέθοδος καταστροφής τους που επελέγη λέγεται υδρόλυση και σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θα γίνει επάνω σε ένα πλοίο του αμερικάνικου ναυτικού το οποίο διαθέτει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες!

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι η μέθοδος δεν έχει ξαναεφαρμοστεί για τέτοιο όγκο χημικών, πολύ περισσότερο επάνω σε ένα πλοίο!

Με την υδρόλυση θα παραχθεί πολύ μεγαλύτερος όγκος λυμάτων 1,5 εκατ τόνοι, οι οποίοι θα βυθιστούν στην κλειστή και πολύ επιβαρυμένη περιβαλλοντικά θάλασσα της Μεσογείου.

Οι... εγκέφαλοι του σχεδίου επέλεξαν “διεθνή χωρικά ύδατα” για να μην προβάλλει περιβαλλοντικές και πολιτικές αντιρρήσεις κανένα κράτος, το οποίο δεν θα δεχόταν ανάλογη ενέργεια στο έδαφός του.

Είναι προφανές πως μας περνάνε για χαζούς... Γιατί μόνο ένας χαζός μπορεί να πιστέψει ότι η καταστροφή των χημικών δεν θα έχει επιπτώσεις. Σας είπε κανείς ότι η θάλασσα έχει στεγανά και επειδή τα ονομάσατε διεθνή τα νερά μένουν εκεί και δεν ρυπαίνουν τα πάντα;

Τα non papers και η αφωνία του Βενιζέλου

Δύο non papers έστειλε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών από τον περασμένο Σεπτέμβριο - το δεύτερο μάλιστα μέσα στην εορταστική περίοδο - ζητώντας τη συνδρομή της Αθήνας στην επιχείρηση καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, έχει ζητηθεί και η συνδρομή της Ελλάδας με την προσφορά λιμανιών ή εγκαταστάσεων στην ξηρά.

Η Αθήνα από την πλευρά της, το μόνο που έχει ζητήσει είναι να αποφευχθεί η πορεία των πλοίων μεταφοράς των χημικών ουσιών βορείως της Κρήτης, για λόγους ασφαλείας, προστασίας του περιβάλλοντος, τουρισμού κ.ά. Δεν απέκλεισε όμως την οικονομική συνδρομή της στο ταμείο που έχει συσταθεί, ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα κονδύλια για την καταστροφή και τα οποία είναι ουδόλως ευκαταφρόνητα.

Παράλληλα το υπουργείο Εξωτερικών όλο αυτόν τον καιρό, αντί να προχωρήσει σε ενέργειες για την αποτροπή της καταστροφής των χημικών στην Μεσόγειο, σιωπά προκλητικά!

Γιατί στην Μεσόγειο;

Κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει μέχρι στιγμής γιατί ο Οργανισμός για την Απαγόρευση Χημικών Όπλων ανακοίνωσε ότι είναι «τεχνικά δυνατόν» να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας στη Μεσόγειο.

Παρότι κατά την έναρξη της κρίσης πριν δύο χρόνια στη Συρία, ακόμη και Αμερικανοί επιστήμονες σημείωναν τότε πως, αν εντοπιστούν τα χημικά της Συρίας, η μέθοδος της υδρόλυσης δεν είναι η καλύτερη επιλογή, τελικά αποφασίστηκε η καταστροφή τους στη Μεσόγειο με τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Θα πρέπει επίσης να σημειώσουμε πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το αμερικανικό πλοίο "MV Cape Ray", που θα αναλάβει την αρχική φάση της καταστροφής, να αφήσει μέρος των αποβλήτων του στη Μεσόγειο.

Γιατί όμως επιλέχτηκε η Μεσόγειος;

Ουσιαστικά, ο Άσαντ είχε δημιουργήσει ένα άκρως επικίνδυνο χημικό οπλοστάσιο και αντί να υφίσταται αυτός την περιβαλλοντολογική ποινή, τα φορτωνόμαστε εμείς.

Γιατί δεν καταστρέφουν τα χημικά στο δικό του έδαφος παρά τιμωρούμαστε εμείς για τις παρανομίες του Άσαντ; Πολλοί καταγγέλλουν πως είναι σαν να υφιστάμεθα χημικό πόλεμο με μακροπρόθεσμο καταστροφικό αποτέλεσμα!

Η επιλογή της Μεσογείου έχει γίνει γιατί οι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου θεωρούν ότι πρόκειται για θάλασσα με πιο ήρεμα νερά από ό,τι π.χ. ο Ατλαντικός Ωκεανός. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι οι λόγοι ανησυχίας δεν εκλείπουν ούτε σε μία θάλασσα με ήρεμα νερά, αφού τα ρεύματα και η θαλασσοταραχή δεν υπογράφουν ως φαινόμενα συμβόλαια με κανένα μηχανισμό ή ΟΗΕ για την ασφαλή καταστροφή χημικών όπλων!

Κανείς δεν μιλά

Η Μεσόγειος αφήνεται στη μοίρα που αποφάσισε ο ΟΗΕ και η σιωπή των υπευθυνοανεύθυνων είναι εκκωφαντική. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να διαπραχθεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό έγκλημα στην Μεσόγειο και κανείς δεν μιλάει.

Την ώρα που κυβέρνηση είναι «απασχολημένη» με τον Τόμσεν και την παρέα του, το αμερικανικό πλοίο-θάνατος - κατά πολλούς- ξερνάει καρκίνο και άλλες θανατηφόρες ασθένειες ανοιχτά της Κρήτης μετατρέποντας το νησί σε Φουκουσίμα!

Πού είναι οι Περιβαλλοντολογικές οργανώσεις όλων των μεσογειακών κρατών; Που είναι οι αρχηγοί των κρατών; Πού είναι οι υπουργοί Εξωτερικών να παρέμβουν; Τι κάνει ο κ. Βενιζέλος; Πού είναι η ΕΕ; Πού είναι η επίτροπος επί του θαλασσίου περιβάλλοντος, η κ. Δαμανάκη; Που είναι οι επιστήμονες που κόπτονται για τα προβλήματα της Μεσογείου; Πού είναι οι αλιείς με τις οργανώσεις τους που είναι οι πρώτοι που θα δουν το ήδη πενιχρό τους εισόδημα να μειώνεται καθώς τα ψάρια θα μειωθούν; Πού είναι οι οργανώσεις των καταναλωτών να ξεσηκώσουν τον κόσμο για τα μελλοντικά δηλητηριασμένα ψάρια που θα καταναλώνουν; Πού είναι οι ξενοδόχοι, καταστηματάρχες που θα εξαφανιστούν αυτοί και οι περιουσίες τους αν τα ύδατα μολυνθούν;

Αυτή η εν δυνάμει καταστροφική ενέργεια μας αφορά όλους. Τους κατοίκους όλης της Μεσογείου, από την Κύπρο και την Ελλάδα, μέχρι την Ισπανία και την Αλγερία. Όλη η παράκτια Μεσόγειος πρέπει να ξεσηκωθεί , όλα τα κράτη να προβούν σε ισχυρές ενστάσεις στον ΟΗΕ και όλοι οι πολίτες στο πόδι για την σωτηρία της θάλασσάς μας.

Συλλογή πληροφοριών από: olympia.gr , neakriti.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα χημικά της Συρίας

Τα χημικά της Συρίας που θα πάνε στην Αλβανία απειλούν Αώο και Ιόνιο

Συνεργασία ΟΗΕ και OPCW για την καταστροφή των χημικών στη Συρία

Η Νορβηγία δεν αναλαμβάνει την καταστροφή χημικών